U bevindt zich hier:

Alvleesklierkanker (pancreaskopcarcinoom)

Algemeen
Meer informatie
In de alvleesklier komen diverse soorten cellen voor waaruit verschillende vormen van alvleesklierkanker kunnen ontstaan.

De meest voorkomende vorm van alvleesklierkanker is kanker van de afvoerbuisjes, ook wel adenocarcinoom genoemd. In de kop van de alvleesklier komt vaker een tumor voor dan in de rest van het orgaan. Vanwege de plaats van de tumor wordt dit een pancreaskopcarcinoom genoemd.

In en rondom de kop van de alvleesklier kunnen tumoren ontstaan die niet afkomstig zijn van het alvleesklierweefsel.

Mogelijke risicofactoren:

  • Roken;
  • Te vette voeding;
  • Overmatig alcohol gebruik;
  • Erfelijkheid.

Ons geZZondTeam

De medewerkers van ons geZZondTeam kunnen u informeren en adviseren over de ziekenhuizen die voldoen aan de kwalitatieve eisen die gesteld woorden door de Nederlandse Vereniging van heelkunde (NVvH). Zij geven geen medisch inhoudelijke informatie. Wel kunnen zij u helpen met het vinden van betrouwbare informatie door te verwijzen naar een zorgverlener of betrouwbare informatie op het internet.

Ook als u al onder behandeling bent, kunt u aan ons uw vragen stellen via (071) 5 825 828 of mail gezzondteam@zorgenzekerheid.nl.

Advies en/of hulp nodig?

Wilt u meer weten over behandelingen van kanker, ziekenhuisbezoeken of kunnen wij u helpen met de keuze voor een zorgverlener? Bel of mail dan met: Inger Arnoldus, Marieke Berveling of Bea Roffel-Hanneman van ons geZZondTeam!

Meer informatie over kanker: