GeZZond | nummer 43

Meeneemlunch: handig en gezond FOTOGRAFIE iStock 18 GeZZond 43 | april 2018 Gezond eten en (wellicht) geld besparen? Neem dan een zelfgemaakte lunch mee naar werk of school! Met deze tips moet dat lukken. Leven GeZZond Voor meer inspiratie: lekkerensimpel.com , ohmyfoodness.com , voedingscentrum.com 1 Maak’ s avonds tien mi- nuutjes vrij voor het maken van je meeneemlunch. Of maak een wat grotere hoeveel- heid van de avondmaaltijd en neem het restant de volgende dag mee als lunch. Twee vlie- gen in een klap, want u verspilt geen voedsel en eet eens iets anders dan die standaard boterham. 2 Salades zijn makkelijk om te maken en mee te nemen. Kijk bijvoorbeeld op lovemysalad.com voor inspirerende recepten. 3 Neemt u een salade mee, doe dan de dressing in een apart goed afsluitbaar potje. Als u het los meeneemt en vlak voor het eten er overheen giet, blijft de salade lekker knapperig. 4 Zorg dat u een aantal lek- vrije opbergdozen hebt voor brood, salades en dressing. 5 Let erop dat uw lunch niet te snel bederft. Leg deze daarom het liefst ‘s och- tends op het werk in een koel- kast. Als u die niet bij de hand hebt, kunt u de lunch beter de avond ervoor klaarmaken, in de vriezer zetten en dan ’s ochtends bevroren meenemen. Tegen lunchtijd is die dan op tempera- tuur. Of gebruik een klein koel- tasje en/of een koelelement. Beleg brood liever niet met snel bederfelijke vleeswaren, zoals rosbief en filet Americain, als u het niet kunt koelen. 6 Wraps zijn ideaal om mee te nemen als broodvervan- ger. Vul ze met alles wat u maar lekker vindt, rol ze op, snijd ze in stukjes en voilà: lekkere lunch. Ook hier geldt: neem het sausje apart in een bakje mee.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2