GeZZond | nummer 45

18 GeZZond 44 | september 2018 Leven GeZZond 45 MINUTEN Vera Padding uit Leiden werkt als bedrijfsleidster bij de Leidse lunchroom Roos! En doet daarnaast een opleiding horeca-ondernemerschap. Ze werkt al sinds haar 16e in de horeca en reist daarnaast de wereld rond om te onderzoeken wat mensen in andere landen eten en hoe ze dat bereiden. Voedsel is haar grote passie. Op haar foodblog Meraki delen zij en haar zus de heerlijkste recepten en hier deelt ze een van haar favorieten: winterse risotto. Ondertussen droomt ze van een eigen restaurant, liefst in Leiden. INGREDIËNTEN * 300 gram zwarte rijst * 1 rode ui * 1 teentje knoflook * 5 el olijfolie * 100 ml witte wijn * 1 groentebouillonblokje * 200 gram seizoen- paddenstoelen * 400 gram pompoen * 1 peer * 150 gram Parmezaanse kaas 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. 2 Pel de ui en knof- look, snijd ze fijn en bak met 4 el olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de zwarte rijst toe en bak totdat de korrels glazig zijn. 3 Blus af met de witte wijn en voeg wanneer de wijn verdampt is steeds scheutjes bouillon toe. 4 Snijd intussen de pompoen in dun- ne frietjes en bak ze 20 minuten in de oven totdat ze bruin aan de rand- jes kleuren. 5 Snijd de padden- stoelen en voeg de helft toe aan het risottomengsel. Bak de andere helft samen met de peer in een pan met 1 el olijfolie. 6 Verdeel de risotto over de borden en serveer met de ge- roosterde pompoen en het paddenstoe- len-peermengsel en garneer met de Parmezaanse kaas. Smakelijk en verwarmend WINTERSE RISOTTO VAN FOODBLOGGER VERA PADDING

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2