GeZZond | nummer 48

18 GeZZond 48 | december 2019 GeZZond INGREDIËNTEN (4 personen) * 400 gram bloemkool in roosjes * 1 grote zoete aardappel (in blokjes van 1 cm) * 1 rode paprika (in grove blokjes) * olijfolie * 400 gr kokosmelk * 200 gram kikkererwten (blik) * 1 ui * 3 tenen knoflook * 2 cm verse gember * 4 el tomatenpuree * 2 tl garam masala * 2,5 tl kerriepoeder * 1 tl paprikapoeder * koriander, cashewnoten en wat Griekse yoghurt Voor het platbrood: * 75 gram tarwebloem * 75 gram witbroodmeel * 4 gram instant gist (half zakje) * olijfolie Verslingerd aan de Indiase keuken TIKKA MASALA Annemarie Gorissen (37) is illustrator en vormgever, reist graag en is dol op koken. Haar favoriete keuken: de Indiase. ‘Veel groenten, veel kruiden, weinig of geen vlees, lekker romig. Alleen al voor het eten zou ik zo teruggaan’. Daarom dit keer een Indiaas gerecht. Svaadisht bhojan (eet smakelijk)!

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2