Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Veilig sporten

Sport jij al in een veilige omgeving? Zorg en Zekerheid en het Rode Kruis verspreiden AED’s in de regio en leren sporters eerste hulp verlenen. Wij juichen bewegen toe, maar dan wel zo veilig mogelijk. Om die reden zochten we de samenwerking met het Rode Kruis en bundelde onze krachten.
Sfeerbeeld

Op de foto leden van roeivereniging R.S.V.U. Okeanos uit Amstelveen, één van de sportverenigingen die een Veilig Sporten pakket ontving.

Leren reanimeren

In totaal worden er 24 AED en EHBO pakketten vergeven, bestaande uit een AED, Sport-EHBO koffer en de benodigde cursussen. Sporters en andere betrokkenen van de sportvereniging leren wat zij moeten doen bij verschillende ongevallen en bij veel voorkomende sportletsels. Met deze kennis kunnen zij niet alleen hun eigen teamgenoten beter helpen en erger voorkomen, maar ook hulp bieden aan andere mensen wanneer dit nodig is. Zo zorgen we ervoor dat meer mensen eerste hulp kunnen verlenen, weten hoe ze moeten reanimeren, en dat er meer AED’s beschikbaar zijn. Daarmee maken we sporten veiliger.

Veilig sporten pakket aanvragen

Ook een Veilig Sporten-pakket voor de sportvereniging bij jou in de buurt aanvragen? Stuur ons dan een e-mail voor meer informatie.