Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg voor het klimaat

Klimaatverandering is een groot probleem. We moeten alle zeilen bijzetten om de wereld leefbaar te houden. En de opwarming van de aarde en milieuvervuiling terug te dringen. Ook Zorg en Zekerheid. Dit past bij SDG's 7, 13, 14 en 15.

Sfeerbeeld

Ons kantoorpand is in 2000 zo duurzaam mogelijk gebouwd, met onder andere een warmtepomp, een warmte- koudeopslag, en geen gasaansluiting. Het pand heeft mede door deze investeringen label A. Natuurlijk staan we niet stil. Zo hebben we zonnepanelen op ons dak gelegd en het aantal printers is fors teruggebracht.

Service en onze manier van werken

Wij verminderen print- en drukwerk door steeds meer digitaal contact te hebben met collega’s en onze verzekerden. Zo verbeteren we de functionaliteiten van MijnZZ en denken we continu na over hoe we onze klanten kunnen aanmoedigen digitaal actiever te worden.

In ons kantoor proberen we niet meer energie dan nodig te gebruiken en gebruiken we duurzame energiebronnen. Ook scheiden we afval en composteren we ons GFT-afval met behulp van een compostput, insecten- en wormenhotel. Het GFT-afval gebruiken we in onze eigen tuin. Onze eigen bedrijfscatering koopt milieubewust in en gebruikt de biologisch geteelde producten uit eigen tuin. Daarna kunnen we er (h)eerlijk van genieten in ons bedrijfsrestaurant.

Samen met onze partners dragen wij zorg voor het milieu. Dit begint bij ons algemene inkoopbeleid waarin we nadrukkelijk aandacht besteden aan het duurzaam inkopen van zorg en de Green Deal Zorg. In ons contact met regionale zorginstellingen stimuleren wij hen om zich aan te sluiten bij de milieuthermometer Zorg.

Lees meer in ons algemene inkoopbeleid

Vervoer

Medewerkers komen zoveel mogelijk op de fiets naar het werk, dankzij een aantrekkelijk fietsenplan. Daarnaast wordt reizen met het openbaar vervoer volledig vergoed. Wij stimuleren het gebruik van elektrische leaseauto’s, waarvoor laadpalen beschikbaar zijn voor zowel klanten als medewerkers.

De coronamaatregelen laten ons verplicht thuis werken. Minder reiskilometers hebben een positief effect op de CO2-uitstoot. Daarom ligt er een beleid ‘Thuiswerken na corona’ op de plank, zodat we deze reductie ook in de toekomst kunnen realiseren. En daarom zijn we in 2021 gestopt met het pendelbusje, dat medewerkers van en naar ons kantoor bracht.

Toekomst

Wij realiseren ons dat er nog veel meer mogelijk is om onze manier van werken te verduurzamen. Samen met onze medewerkers kijken wij voortdurend naar kansen. Dit jaar gaan wij aan de slag om onze CO2-voetafdruk in kaart te brengen en waar mogelijk verder te verkleinen.

Verder lezen