Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Apothekers en Zorg en Zekerheid maken tweejarige afspraak voor aflevering geneesmiddelen

Nieuws

Eind vorig jaar protesteerden lokale apothekers tegen de invoering van het voorkeursbeleid. Inmiddels heeft Zorg en Zekerheid afspraken gemaakt met alle landelijke apotheekketens.

Veel geneesmiddelengroepen hebben meerdere merknamen, met dezelfde werkzame stof, sterkte en een vergelijkbare toedieningsvorm. De prijzen kunnen echter fors uiteenlopen. Mede hierdoor drukken geneesmiddelen fors op de zorgkosten.

Voordelen voorkeursbeleid

Met de invoering van het voorkeursbeleid wil Zorg en Zekerheid ervoor zorgen dat geneesmiddelen voor iedereen bereikbaar en beschikbaar blijven. Wij kopen voor veel aandoeningen nog maar één medicijn in. De voordelen van het voorkeursbeleid, komen ten gunste van onze verzekerden via vrijstelling van de geneesmiddelenkosten van het eigen risico, een lagere premie en lagere zorgkosten. 

Zorg en Zekerheid is een van de laatste zorgverzekeraars die een voorkeursbeleid heeft ingevoerd. Eind vorig jaar protesteerden lokale apothekers tegen de invoering ervan. Ook waren zij ontevreden over het contractaanbod voor 2019.

Afspraken

In de afgelopen weken hebben Zorg en Zekerheid en de apothekers goede gesprekken met elkaar gevoerd. Het resultaat is dat er afspraken zijn gemaakt met alle landelijke apotheekketens. Dit was een uitdrukkelijke wens van de lokale apothekers. Hiermee is de farmaceutische zorg voor het afleveren van medicijnen aan onze verzekerden voor twee jaar veiliggesteld.