Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Het succes van het Virtueel Zorg en Zekerheid Circuit 2020-2021

Nieuws
De laatste kilometers van het Virtueel Zorg en Zekerheid Circuit 2021-2021 zijn begin mei gelopen. Een mooi moment om terug te blikken op deze succesvolle eerste virtuele editie van ons hardloopcircuit. Een van de hoogtepunten was toch wel hoe ver ons regionale event de grens over is gegaan. Louise Dobson liep namelijk mee vanuit Sydney, Australië en vertelde ons over haar ervaring.

Op 2 mei 2021 werden de laatste kilometers van het Virtuele Zorg en Zekerheid Circuit gelopen tijdens de Omloop van Noordwijkerhout. Een uniek circuit waarin acht lopen virtueel werden gelopen komt hiermee te einde. We hebben er samen met de organisatie van het Circuit en de lokale verenigingen alles aan gedaan om het circuit door te laten gaan in dit 'corona jaar'. We vonden het ontzettend belangrijk om zeker nu in beweging te blijven en te werken aan je gezondheid en vitaliteit.

Een succesvol virtueel seizoen

Binnen de kortste keren waren alle acht lopen uitverkocht. Had Wim van der Krogt, voorzitter van het circuit, dit verwacht? "Nee, ik had het niet verwacht." vertelt Wim na afloop. "Ik ging uit van zo'n 350 deelnemers per loop. Dat alle lopen ruim voor de start 'uitverkocht' waren was prachtig. Ik denk dat onze opzet in circuitvorm, de aandacht die het kreeg in de lokale en sociale media, de unieke medailles en het shirt hebben bijgedragen aan dit succes."

Wat ook bijzonder is aan deze editie is de spreiding van de deelnemers aan het Virtuele Circuit. Deze komen uit een veel groter gebied dan het 'normale' circuit. Zelfs in Australië werd er meegelopen! "Wat ik ook leuk vond waren de gesprekken tussen deelnemers op social media en de blijdschap en trots van mensen als ze een afstand hadden volbracht en de nieuwe medaille weer op de deurmat viel.", aldus Wim.

Wim kan niet wachten op volgend jaar, wanneer het circuit hopelijk weer fysiek plaatsvindt: "Ik kan niet wachten om weer volle startvakken te zien met hongerige lopers en dan aan te finish te staan om al die tevreden mensen binnen te zien komen."

Sfeerbeeld

Deelnemers Virtuele Omloop van Noordwijkerhout. Foto: Jan Klinkenberg 

Over de grens

Dat het circuit dit jaar virtueel was zorgde ervoor dat het niet meer uitmaakt waar je jouw afstand liep. En dat zorgde ervoor dat ons regionale circuit de grens over ging! Deelneemster Louise Dobson liep alle lopen in en rondom Sydney, Australië. Ze kwam in 2012 in aanraking met het Zorg en Zekerheid Circuit toen ze naar Nederland verhuisde. Toen ze terug naar Australië ging in 2016 is ze het Zorg en Zekerheid Circuit blijven volgen. Dit seizoen greep ze haar kans om vanuit Australië mee te doen! Lees een interview met Louise hier.

Sfeerbeeld

Louise Dobson met haar behaalde medailles.

Wil je meer ervaringen lezen van deelnemers aan het Virtueel Zorg en Zekerheid Circuit? Neem dan een kijkje in onze laatste geZZond.

Meer weten over het Zorg en Zekerheid Circuit en deelname? Lees meer over en blijf op de hoogte van nieuws rondom het Zorg en Zekerheid Circuit via de website en Facebook.