Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Theaterstuk “MAAK VAN JE SHIT EEN HIT” komt naar Floralis.

Nieuws
Mira van der Lubbe (31) ontdekte op haar 27ste dat ze drager is van het ‘borstkankergen’. Haar moeder kreeg de ziekte drie keer, haar oma overleed eraan, in een tijd dat kanker nog ‘K’ heette. Van der Lubbe wil haar borsten preventief laten verwijderen. Haar verhaal verwerkte ze in een lichte theatervoorstelling, met liedteksten van vader Huub. 'Maak van je shit een hit' wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Zorg en Zekerheid.
Sfeerbeeld

De Theatervoorstelling

Maak van je shit een hit is een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp. In de zelfgeschreven voorstelling, met liedteksten van vader Huub, vertelt Van der Lubbe openhartig over het doembeeld van borstkanker, de ziekte die tijdens haar jeugd in het gezin zo veel verdriet en onzekerheid veroorzaakte: toen Mira 2,5 jaar oud was, toen ze 7 was en daarna nog eens toen ze 12 was. Op toneel is ze eerlijk over de ergernis van de pre-puber als haar moeder voor de derde keer ziek blijkt. ‘Ik denk alleen maar: daar gáán we weer. […] Krijgt ze verdomme wéér kanker.’

Maak van je shit een hit is een persoonlijke, muzikale en theatrale show over hoe te leven als je weet dat je belast bent met een erfelijk borstkanker-gen. Over de gevolgen daarvan en het maken van keuzes. Hoe graag we dat ook zou willen, geen enkel leven is louter en alleen een successtory. het zijn juist de imperfecties die ons bestaan waarde en betekenis geven. Een krachtig verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.

Kaarten bestellen

Locatie: Theater Floralis,  Floralisplein 69, Lisse
Datum:  3 juni van 20:00-21:15 (zonder pauze)
Kosten: € 7.50 (incl. consumptie)
Kaarten bestellen via: www.floralislisse.nl/movies/517/17/maak_van_je_shit_een_hit

Meer informatie over maak van je shit een hit: www.maakvanjeshiteenhit.nl.
De teaser vindt u hier.

Over het Adamas Inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn voor psychosociale ondersteuning en begeleiding. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.