Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Wat doen wij om jouw privacy te beschermen?

Nieuws
Op 28 januari is het de Internationale Dag van de Privacy. In 2007 is deze dag in het leven geroepen door de Raad van Europa om persoonsgegevens van burgers beter te beschermen. Deze dag is een mooie aanleiding om jou te vertellen wat wij doen om jouw privacy te beschermen én wat je zelf kunt doen om jouw persoonsgegevens te beschermen!
Sfeerbeeld

Wat doen wij om jouw privacy te beschermen?

Wij vinden jouw privacy erg belangrijk en delen jouw persoonsgegevens alleen met jou. Als je bijvoorbeeld belt naar de klantenservice stellen we je een aantal vragen om je identiteit vast te stellen, zodat we zeker weten dat jij het bent. Bel je namens iemand anders, dan moet hij/zij toestemming geven aan de telefoon. Dit is allemaal vastgelegd in het privacy reglement. Ook met technische oplossingen waarborgen we jouw privacy. Zo passen we functiescheiding en toegangsbeveiliging toe om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor de juiste medewerkers.

Wat kun je zelf doen?

Wat zijn persoonsgegevens? Een persoonsgegeven is alle informatie over een identificeerbaar persoon. Dit betekent dat informatie ofwel direct over iemand gaat, ofwel naar deze persoon te herleiden is. Dit zijn jouw naam, adres, bsn en telefoonnummer. Maar een foto kan ook een persoonsgegeven zijn. Zeker als je op deze foto te herkennen bent. Wees je dus bewust van foto’s en andere informatie die je op sociale media plaatst. Dit zijn allemaal persoonsgegevens die je prijs geeft. Gegevens die vervolgens worden verzameld en kunnen worden gekoppeld, gebruikt, of doorverkocht. Want onze gegevens zijn veel geld waard.

Wil je meer informatie over privacy en privacy wetgeving kijk dan op website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Heb je een vraag over hoe Zorg en Zekerheid je privacy waarborgt? Lees dan het privacy statement op onze website of neem contact met ons op via 071-582 58 25.