Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

7 financiële tips om het nieuwe jaar mee te beginnen

Nieuws
Tegenwoordig is het niet verbazend dat steeds meer mensen financieel in de knel komen. Zeker als je maar een kleine buffer hebt, kun je snel een betalingsachterstand oplopen. Het nieuwe jaar is een mooie kans om een frisse start te maken met je financiën. Is een van jouw goede voornemens je geldzorgen te verminderen? Bekijk de tips hieronder die onze collega’s van Financiële Zaken samenstelden.
Sfeerbeeld

1. Stel doelen op

Wat wil je financieel bereiken in het nieuwe jaar? Het kan helpen om specifieke doelen op te stellen, zoals het aflossen van schulden of het opbouwen van een financiële buffer.

2. Zoek manieren om te besparen

Er zijn meer manieren om geld te besparen, van het kiezen van goedkopere opties tot het kopen van producten in bulk. Je kunt bijvoorbeeld vaker tweedehands kleding of spullen kopen. Probeer creatief te zijn en zoek manieren om geld te besparen op de uitgaven waar je het minst aan hecht.

3. Stop met roken

Dit zal een hoop schelen in je portemonnee en is ook nog eens goed voor je gezondheid. Hulp nodig bij het stoppen met roken? Lees hier tips voor stoppen met roken.

4. Budgetteer

Weet jij wat erin komt en wat eruit gaat? Maak een begroting: Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je hebt en hoe je het uitgeeft. Maak een lijst van al je inkomsten en uitgaven om te zien waar je kunt besparen.

5. Doe boodschappen met korting

Haal je boodschappen aan het einde van de dag en let op de kortingsstickers, dit kan nog best een hoop schelen.

Sfeerbeeld

6. Ruil spullen

Van kleding die je niet meer draagt tot aan huishoudelijke apparaten en speelgoed die niet meer worden gebruikt. Zo heb je toch iets nieuws, zonder extra geld uit te geven.

7. Gebruik hulpmiddelen

Er zijn talloze financiële hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen je doelen te bereiken. Dit kan gaan van budgettaire apps tot het werken met een financiële planner. Zoek wat het beste bij je past en maak er gebruik van.

Extra hulp nodig? Doe de Geldfit test

Ruim 1 op de 5 Nederlanders heeft wel eens zorgen over geld en geldzorgen komen in álle hoeken van de samenleving voor. Veel mensen blijven onnodig lang zelf worstelen. Ze voelen een drempel om hulp te vragen of weten niet waar ze terecht kunnen. Met Geldfit proberen De Nederlandse Schuldhulproute en Zorg en Zekerheid daar verandering in te brengen. Twijfel je of jij baat hebt bij extra hulp bij je financiën? Doe de test op Geldfit.nl.