Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

De Slimme Kookwekker

Nieuws
Koken is een belangrijke oorzaak van brand bij ouderen. Vergeetachtigheid speelt hierbij een rol. De Slimme Kookwekker waarschuwt automatisch wanneer iemand een pan op het vuur is vergeten.

De levensverwachting en vergrijzing nemen toe en mensen blijven steeds langer thuis wonen. De verwachting is daarom dat de komende tien jaar het aantal branddoden onder 65-plussers met 62% zal toenemen.

Sfeerbeeld

Sensoren

De Slimme Kookwekker is een slimme universele kookwekker die met behulp van sensoren afgaat wanneer een pan op het vuur wordt vergeten. Het is een universeel en betaalbaar hulpmiddel die voor vele ouderen een uitkomst is. De warmtesensor registreert of de gebruiker aan het koken is. Een bewegingssensor registreert of de gebruiker in de buurt is van het fornuis. Als de gebruiker langer dan 15 minuten afwezig is van een actief fornuis, geeft de Slimme Kookwekker een veiligheidsalarm. Zodra de gebruiker terugkeert, stopt het alarm.

Wij ondersteunen de praktijktesten van de Slimme Kookwekker, omdat wij het belangrijk vinden dat ouderen langer zelfstandig en veilig thuis kunnen wonen. Meer informatie vind je via Slimme Kookwekker.