Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Een gezond 2022? Wij helpen jou!

Nieuws

Het begin van het jaar staat voor veel mensen in het teken van een nieuwe, frisse start. Een goed moment om de gezondste versie van jezelf te worden. Een beetje begeleiding kan helpen. Wat je doelen of voornemens ook zijn, check onze vergoedingenzoeker of we iets voor je kunnen betekenen. Of neem contact met ons op, dan kijken we samen naar jouw hulpvraag. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Sfeerbeeld

Stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken? En wil je hier graag hulp bij? Vanuit je basisverzekering krijg je een vergoeding voor het stoppen-met-rokenprogramma. Gecertificeerde coaches begeleiden je persoonlijk, online of telefonisch tijdens het stopproces. Hierdoor word je stopkans aanzienlijk vergroot. Bij het programma krijg je ook een vergoeding voor nicotinevervangers zoals nicotinepleisters en zuigtabletten. Benieuwd bij wie je dit programma kunt volgen? Bekijk dan snel de stoppen-met-roken vergoeding, want het is nooit te laat om te stoppen!

Gezond gewicht

Je wil je fit voelen en lekker in je vel zitten. Een gezond gewicht draagt daar voor een groot deel aan bij. Wil je een gezond gewicht bereiken, bijvoorbeeld afvallen met persoonlijke of online begeleiding van een consulent? Bekijk dan de vergoeding voor deze preventieve cursus. Of kijk of je in aanmerking komt voor deelname aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Meer sporten en bewegen

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Welke leeftijd je ook hebt. Zorg en Zekerheid ondersteunt je hierbij via vergoedingen in de aanvullende verzekeringen, zoals:

  • Contributie sportvereniging voor volwassenen in de AV-Gemak Regio en voor kinderen in de AV-GeZZin;

  • Deelname aan Mindful Run, een unieke combinatie van mindfulness, ademhaling en hardlopen/wandelen, in een aantal aanvullende verzekeringen;

  • Een sportmedisch onderzoek. Wil je je sportprestaties verbeteren of weten of je een sportieve uitdaging wel aankunt? Een sportmedisch onderzoek wordt uitgevoerd door de sportarts en brengt jouw gezondheid en belastbaarheid in beeld. Voor sommige sporten is een sportmedisch advies verplicht, zoals bij duiken. Wil je weten waar je terecht kunt? Bekijk dan de vergoeding sportmedisch advies;

  • Een programma Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) in de meeste aanvullende verzekeringen.

Sfeerbeeld

Meer ontspannen

Een goede balans tussen in- en ontspanning is essentieel om je (mentaal) fit te voelen. Zeker in de huidige situatie. Op onze website vind je veel artikelen en blogs die jou hierbij kunnen helpen. Je vindt er tips om je hoofd leeg te maken en te genieten van lege momenten. Of artikelen die je wakker schudden zodat je goed kunt slapen. Stop vijf minuten met werken en ontdek wat voor jou werkt.

Een extraatje speciaal voor jou: even 10 minuten je gedachten verzetten en een ‘uitstapje’ maken naar een museum. Dat kan met de online rondleiding door de tentoonstelling Besmet! in Rijksmuseum Boerhaave. Besmet! toont een intrigerende balans tussen gezondheid en reëel risico en tussen maatschappelijke uitsluiting en empathie. Bekijk hier de PEP-talk dr. Mieneke te Hennepe over Besmet! Coronapandemie in perspectief.

Kijk voor meer van onze activiteiten in de buurt op Hier voor jou.

Jouw doelen behalen

En zo zorg je ervoor dat je je successen behaalt:

  • Maak realistische voornemens en praat over je doelen met je omgeving, zo heb je een extra stok achter de deur;

  • Zorg voor inspirerende mensen om je heen die je steunen;

  • Wees blij met en vier elke kleine stap die je dichter bij je einddoel brengt;

  • Heb geduld en laat je niet uit het veld slaan als het even niet gaat zoals je gepland had en;

  • Wees niet te streng voor jezelf. Je mag écht nog wel een stukje taart op je verjaardag ook al ben je bezig met afvallen. Die ene keer kan geen kwaad.