Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Huisartsenposten De LIMES zoekt cliëntenraadsleden

Nieuws
Wie in Zuid-Holland Noord woont en buiten kantoortijden dringend hulp van een huisarts nodig heeft, belt met Huisartsenpost De LIMES. Daarom willen zij graag met (mogelijke) patiënten in gesprek blijven over hun zorgverlening via de cliëntenraad.

  Wat doet de Cliëntenraad?

  De cliëntenraad overlegt regelmatig met onder meer de bestuurder over zaken die het belang van de patiënt raken. Door advies te geven en het bestuur en de koers van Huisartsenposten De LIMES te controleren, wordt de stem van de patiënt gehoord. De cliëntenraad wil de kwaliteit van de zorg in het oog houden met de blik van de patiënt. Gericht op wat er nu gebeurt en met het oog en op de toekomst.

  Wie zoeken ze?

  Ze zoeken een betrokken persoon, gericht op samenwerking, die zich wil inzetten voor de kwaliteit van de huisartsenzorg buiten de normale praktijkuren dus ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden. Bestuurlijke ervaring is geen vereiste. Belangrijk is dat de leden van de raad vanuit het algemeen patiëntenbelang kunnen denken. De leden maken zich hard voor beleidsmatige oplossingen en resultaten waar de patiënt wat aan heeft. Gemiddeld vraagt dit werk ongeveer 2,5 uur inzet per week. Gezien de huidige samenstelling van de cliëntenraad zoeken ze bij voorkeur iemand die woonachtig is in Leiden of omgeving.

  Over de organisatie

  Huisartsenposten De LIMES BV is een samenwerkingsverband van huisartsen met een praktijk in Zuid-Holland Noord, een gebied met ongeveer 700.000 inwoners. De organisatie is op 1 januari 2021 ontstaan uit de fusie van Stichting Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland en de Coöperatieve DoktersDienst Duin- en Bollenstreek. De huisartsenposten zijn gevestigd in Alphen aan den Rijn, Leiderdorp en Voorhout.

  Meer weten?

  Voor meer informatie of aanmelden kun je mailen naar clientenraad@hpdelimes.nl.