Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Je zorgverzekering in 2024

Nieuws
Elk jaar kijkt de overheid naar de vergoedingen in de basisverzekering. Wat er gaat veranderen? We zetten de belangrijkste wijzigingen in je basis- én aanvullende verzekering op een rij.
Sfeerbeeld

Basisverzekering

Vergoeding Valpreventie

Heb je een hoog risico om te vallen en heb je andere medische klachten? Dan krijg je mogelijk een vergoeding voor een training of cursus van twaalf maanden. Dit heet een valpreventieve beweeginterventie.

Ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas

Er komt een vergoeding voor de zorg aan kinderen met overgewicht of obesitas. Die bestaat uit begeleiding door één centrale zorgverlener en een vergoeding voor een Gecombineerde Leefstijlinterventie. Dit heet een ketenaanpak. Het aanbod van de gemeente is onderdeel van deze ketenaanpak. Hierover moeten afspraken worden gemaakt met de gemeente. We verwachten daarom dat deze ketenaanpak in 2024 nog niet overal kan plaatsvinden.

Sfeerbeeld

Geboortezorg

De branchevereniging heeft een nieuwe richtlijn opgesteld voor beeldbellen. Hierdoor kun je in 2024 beeldbellen met een kraamverzorgende. Ook kun je net als in 2023 digitale voorlichting en instructies krijgen. De totale vergoeding voor beeldbellen is maximaal vijf uur. Dit jaar werd beeldbellen nog niet vergoed.

Geen eigen risico bij plaatsing spiraal door verloskundige

Je betaalt geen eigen risico meer wanneer een spiraal wordt geplaatst door een verlos- kundige.

Sfeerbeeld

Aanvraagproces ziekenvervoer wordt verbeterd

We behandelen aanvragen sneller en er is eerder duidelijk of je recht hebt op vergoeding van ziekenvervoer. Dit vraag je aan via het nieuwe aanvraagformulier op onze website.

Aanvullende verzekering

Vergoeding fysiotherapie bij artrose knie of heup

Krijg je geen vergoeding voor fysiotherapie bij artrose in de knie of heup vanuit de basisverzekering? Dan kun je vanaf 2024 gebruikmaken van de vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Sfeerbeeld

Ruimere vergoeding hulpmiddelen voor zelfredzaamheid

Vanaf 2024 is er een ruimere vergoeding voor hulpmiddelen die de zelfredzaamheid vergroten. Ook vallen er meer hulpmiddelen onder deze vergoeding.

Meer weten? Kijk voor een volledig overzicht op: zorgenzekerheid.nl/veranderingen2024. Op zorgenzekerheid.nl/vergoedingenzoeker lees je meer informatie over de vergoedingen.