Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Ledenraad aan het woord: Blijf fit op alle vlakken

Nieuws
Onze Ledenraad vertegenwoordigt de belangen van onze verzekerden op onafhankelijke wijze. In elke Gezzond kun je lezen waar de leden zich mee bezig houden en welke adviezen zij uitbrengen. Deze keer is ledenraadslid Henk Janssen aan het woord.
Sfeerbeeld

Op de foto: Henk Janssen

Gezond blijven is niet vanzelfsprekend, maar je kunt er zelf wel veel aan doen. Daarom vind ik het zo goed dat Zorg en Zekerheid veel aandacht besteedt aan preventie. Door te racefietsen, schaatsen en mijn dagelijkse oefeningen te doen, houd ik mijn 70-jarige lijf een beetje fit, sterk en soepel. Zo kan ik meteen de kleinkinderen blijven bijbenen. En natuurlijk helpt het dat ik regelmatig in mijn volkstuin werk. Ook mentaal fit blijven vind ik belangrijk. Daarom werk ik nog tien uur per week als arbeids- deskundige. Dat is fysiek niet inspannend, maar houdt me wel scherp.

Sinds zeven jaar ben ik lid van de Ledenraad van Zorg en Zekerheid. Het is een fijn idee dat ik op deze manier mijn stem kan laten horen – en dat ernaar wordt geluisterd! Als Ledenraad kunnen we echt invloed uitoefenen. Bijvoorbeeld over hoe Zorg en Zekerheid iets naar verzekerden communiceert over preventie.

Mijn tip om gezond te blijven? Blijf bezig en ga eropuit. Ook als je al wat ouder bent, zoals ik. Of je nu gaat sporten, wandelen of vrijwilligerswerk doet: als je maar de deur uit gaat en probeert zinvol bezig te zijn. Actief zijn levert vaak veel contacten op. Een mooi middel tegen eenzaamheid én goed voor je mentale gezondheid.

Veel leesplezier!

Henk Janssen – lid van de Ledenraad van Zorg en Zekerheid

Heb je suggesties of wil je een vraag stellen aan de Ledenraad? Neem contact op met Noortje.van.Glabbeek@zorgenzekerheid.nl.