Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Prachtige resultaten OOPOEH

Nieuws
In samenwerking met onze stichting is Stichting OOPOEH begin 2020 opgestart in Amstelveen. Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden. Voor dit doel zetten zij senioren in als maatje (OOPOEH) voor honden in de buurt. Met effect! Benieuwd wat voor prachtige resultaten Stichting OOPOEH heeft bereikt? Lees het hier.

Er zijn weer veel mooie matches ontstaan tussen de senioren en honden. Hondjes zijn fantastische wandelmaatjes die zorgen voor vrolijkheid, ontmoetingen, een frisse neus en beweging. En ze zijn ook nog eens loyaal en heerlijk knuffelbaar. Daardoor is het nog leuker om te zien hoe groot de sociale impact is. Zie hieronder de prachtige resultaten van de impactmeting.

Sfeerbeeld

Mentale fitheid

85% van de OOPOEH’s ervaart tijdens het oppassen een verbetering van het humeur.

67% geeft aan dat het positieve effect ook aanhoudt als de hond weer weg is. Doordat zij OOPOEH zijn zitten zij lekkerder in hun vel.

Fysieke fitheid

73% van de OOPOEH’s ervaart een lichte tot flinke toename van de fysieke beweging.

Meer sociaal contact

76% geeft aan licht tot flink meer contact te hebben met andere hondenbaasjes uit de buurt.

49% geeft aan een beetje tot veel meer contact te maken met mensen uit de buurt.

“Doordat ik 4x per dag weer mét hond door de buurt loop zie ik weer meer mensen en maak ik ook praatjes. Is zo fijn!" OOPOEH, 81 jaar.

Meer informatie

Mist u het gezelschap van een hond in uw leven maar is het adopteren van een hond, om wat voor reden dan ook, een brug te ver? Stichting OOPOEH koppelt 55-plussers die graag af en toe op een hondje willen passen aan baasjes die een oppas zoeken. U bepaalt wanneer en hoe vaak u de hond gezelschap wilt houden. Dus: alleen de lusten maar niet de lasten. Kijk voor meer informatie op: www.oopoeh.nl.