Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Social Shuffle nog steeds actueel

Nieuws
Zet kinderen regelmatig op een andere plek in de klas en de klas wordt socialer. Zorg en Zekerheid ontwikkelde in 2016 de Social Shuffle, een handige tool voor leerkrachten waarmee je eenvoudig en speels, samen met de kinderen, een nieuwe opstelling van de klas maakt.

Met de Social Shuffle worden klassen net zolang door elkaar geshuffeld totdat iedereen naast iemand anders zit. Zo krijg je een klas waarin iedereen elkaar leert kennen en niemand zich buitengesloten voelt. Zodat alle kinderen in de klas - de ‘kleine’ samenleving - elkaar beter leren kennen en de sfeer in de klas verbetert. Kinderen zetten op die manier al vroeg een eerste stap naar een sociale en gezonde ‘grote’ samenleving.

Vele basisscholen gebruiken de tool en de reacties zijn enthousiast. Basisschool de Viersprong in Leiden: “We zijn tot combinaties van kinderen gekomen die we zelf niet bedacht zouden hebben”, vertellen de leerkrachten van groep 5 en 6. “Waarvan wij dachten ‘zou dat wel goed gaan?’ En dan gaan juist die kinderen elkaar helpen. Dan blijkt maar weer, als je elkaar nooit ontmoet, dan kun je elkaar ook niet leren kennen. De Social Shuffle sluit mooi aan bij de visie van onze school: ontmoeten en positief gedrag stimuleren.”

We nodigen alle scholen uit de Social Shuffle zelf uit te proberen: http://www.socialshuffle.nl/