GeZZond | nummer 46

18 GeZZond 46 | april 2019 GeZZond 20 MINUTEN Een studie commerciële economie, een bijbaan, sport, een druk sociaal leven; Esmée Rodrigo (23) uit Leiden zit niet stil. Een studiebegeleidster zag in haar wel een blogger- meisje. Meer aansporing had Esmée niet nodig en ze la nceerde in 2017 esmeerodrigo.com, waar ze in het Engels blogt over fashion , lifestyle en beauty . Na een nare voedsel- vergiftiging waarbij ze een parasiet opliep, moest ze haar voedselpatroon aanpassen. Sinds kort experimenteert ze met een veganistische leefwijze. Daarom deelt ze hier haar favoriete veganistische recept. Enjoy ! INGREDIËNTEN (4 personen) * handje sesamzaadjes * ongeveer 3 ons broccoli in roosjes * bosui * een bakje champignons * twee uien * naar voorkeur: spinazie of courgette toevoegen * 300 gram noedels * tahoe of tofublokjes * 2 el sojasaus Noedels met groenten BLOGGERMEISJE ESMÉE PROMOOT VEGANISME 6 Pak vier kleine kommen en vul ze met de noedels en groenten. Strooi de sesamzaadjes en eventueel wat peterselie erover heen. 4 Snijd de tofu of tahoe en voeg deze toe. 5 Voeg aan het einde 2 el sojasaus toe aan het gerecht of gebruik de krui­ den die bij het zakje noedels horen. 1 Verwarm de olie in de pan en snijd de uien in stukjes. Laat deze alvast zachtjes aanbak­ ken in de pan. 3 Voeg 20 ml kokend water toe aan de noedels. De noedels nemen het water op en komen op deze manier aan de kook. 2 Snijd de andere groenten en voeg deze toe. Laat alles zachtjes gaar stoven.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2