GeZZond | nummer 49

18 GeZZond 49 | april 2020 GeZZond INGREDIËNTEN (2 personen) * 2 zalmfilets met huid * 1/2 ui grof gesneden * 1 teen geperste knoflook * theelepel grof gesneden rode peper, zonder zaadjes * 500 gram bladspinazie, gewassen * 250 gram champignons, in plakjes * half kopje witte wijn * sal de fleur * grove peper * 3/4 kop kookroom light * 1 limoen * eetlepel geroosterde sesamzaadjes * eetlepel verse bieslook (in stukjes geknipt van 0,5 centimeter) * theelepel soja * 1/2 eetlepel kappertjes met een beetje vocht ‘De Italiaanse keuken is de beste’ FLORENTIJNSE ZALM Roeland Segaar (51) is art director en in zijn vrije tijd cabaretier en kok. Liefhebber van lekker eten in het algemeen en Italiaans eten in het bijzonder. ‘In Spanje raakte ik als achttienjarige geïntrigeerd door koken en eten. Daarna bouwde ik mijn kennis uit in Italië, nam daar kookles en leerde goed inkopen, bij voorkeur op de markt, voor de beste, verse ingrediënten.’ Hier deelt hij een van zijn favoriete recepten. Buon appetito! **** Tip: Tijdens het maken van de spinazie/roomsaus kun je de zalmfilet al grillen.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2