GeZZond | 52

18 GeZZond 52 | april 2021 INGREDIËNTEN (2-3 personen) * 1 eetlepel olijfolie * 1 gele ui * 1 rode paprika * 4 teentjes knoflook * 400 gram passata (gezeefde tomaten) * 1 pak (400 gram) liefst verse gnocchi. ‘Kan je relatief makkelijk zelf maken, maar ik gebruik meestal de verse gnocchi van AH.’ * Verse basilicum 1 bol mozzarella Joost Vrijenhoek (24), studeerde bedrijfskunde in Maastricht. Sinds kort woont hij in Leiden. Hij volgt een master en werkt parttime voor zijn vader. De liefde voor lekker eten en koken komt uit hemzelf. ‘Mijn moeder kookt niet graag en mijn vader heeft er meestal geen tijd voor.’ Sinds een jaar of vier kookt hij minimaal vijf keer per week. Inspiratie vindt hij onder meer in The Essentials of Classic Italian Cooking van Marcella Hazan. Ook de Franse keuken heeft zijn interesse, voor een fijne Coq Au Vin draait Joost zijn hand niet om. Zijn kookkunsten leveren hem bonuspunten op in de studentenflat. ‘Ik hoef nooit schoon te maken.’ Hier deelt hij zijn favoriete pastarecept. Geschikt voor (vegetarische) beginners. GeZZond Gnocchi di Joost LEKKER ZONDER VLEES b a s i l i c u m *

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2