GeZZond | nummer 48

GeZZond 48 | december 2019 19 ALTIJD IN DE BUURT VOOR EEN ADVIES OP MAAT ▯ zorgenzekerheid.nl snel en gemakkelijk ▯ (071) 5 825 825 op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur ▯ zorgenzekerheid.nl/contact voor vragen en informatie ▯ Postadres postbus 400, 2300 AK Leiden ▯ geZZondteam (071) 5 825 828 Wachtlijstbemiddeling en zorgvragen DECLAREREN Wilt u zorgkosten declareren? Dit kan gemakkelijk en snel via de declaratieapp en MijnZZ, per post of via een verzekeringswinkel. ZORGZOEKER Wilt u weten met welke zorgverleners wij een contract hebben? Kijk dan op: zorgenzekerheid.nl/zorgzoeker VERGOEDINGENZOEKER Wilt u weten welke vergoeding voor uw behandeling of hulpmiddel geldt? Kijk op: zorgenzekerheid.nl/ vergoedingenzoeker SOCIAL MEDIA • facebook.com/ zorgenzekerheid • twitter.com/zorgenzekerheid • linkedin.com/company/ zorg-en-zekerheid • instagram.com/ zorgenzekerheid DIGITALE NIEUWSBRIEF Op de hoogte blijven van nieuws, acties en voordelen? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief via: zorgenzekerheid.nl/nieuwsbrief VERZEKERINGSWINKELS Geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. ▯ Alphen aan den Rijn Julianastraat 29 ▯ Hoofddorp Concourslaan 18 ▯ Leiden Korevaarstraat 2 PREMIE-INNING Uw premie innen wij iedere laatste werkdag van de maand. Maakt u gebruik van betaalgemak? De incasso gebeurt in de tweede week van de maand. zorgenzekerheid.nl/mijnzz GeZZond wordt verzonden aan verzekerden van Zorg en Zekerheid. Wij streven naar één exemplaar per adres. Indien er meer polishouders op hetzelfde adres wonen, kan het voorkomen dat er meerdere exemplaren op hetzelfde adres worden bezorgd. Indien u dit niet op prijs stelt, kunt u dit aan ons doorgeven. Wilt u reageren? Zorg en Zekerheid, t.a.v. Redactie GeZZond, Postbus 400, 2300 AK Leiden. Telefoon (071) 5 825 825, zorgenzekerheid.nl , communicatie@ zorgenzekerheid.nl Redactie Annemargreet Zijlman (Zorg en Zekerheid) en Joke van Rooyen (Maters en Hermsen Journalistiek. Tekst Maters & Hermsen Journalistiek en Zorg en Zekerheid. Vormgeving Maters & Hermsen Vormgeving, Leiden. Lithografie Studio Boon Druk De Bink, Leiden. Distributie Postnl. GeZZond is gedrukt op milieu- vriendelijk papier. Aan de inhoud van dit blad kunnen geen rechten worden ontleend. Voor het beoordelen van het recht op de in dit blad genoemde ver- goedingen zijn de polisvoorwaarden van doorslaggevend belang. Hoewel wij bij de samenstelling van dit blad de grootste zorgvuldigheid in acht nemen, kan Zorg en Zekerheid niet garanderen dat de informatie compleet, actueel of accuraat is. Zorg en Zekerheid aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de schade ontstaan door gebruik van de informatie die in dit blad te vinden is. Geïnterviewden doen uitingen naar eigen inzicht en verantwoordelijkheid. Hun mening stemt niet noodzakelijker- wijs overeen met de mening van Zorg en Zekerheid. De redactie kan inge- zonden stukken zonder nader overleg weigeren, redigeren of inkorten. Frequentie: GeZZond verschijnt driemaal per jaar, in gedrukte en digitale vorm. Colofon SERVICE Volg ons via: 1 Begin met het platbrood. Meng bloem, meel en gist met een snufje zout in een ruime kom. Voeg een scheut olijfolie toe en roer door. Voeg nu langzaam warm water toe en roer tot een samenhangend deeg. Kneed het zo’n 5 minuten tot een soepele bal. Leg in een kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plaats een uur rijzen. Pak een grote koekenpan en zet deze op hoog vuur. Rol de helft van de bol uit op een met bloem bestoven aanrecht tot circa een halve cm dikte. Bak het deeg en- kele minuten tot de onderkant bruin wordt. Keer om en bak ook andere zijde kort. Herhaal met de rest van het deeg. 2 Verwarm voor de tikka masala de oven voor op 180 graden. 3 Mix aardappel, paprika en bloemkool met olie en een beetje zout in een ovenschaal. Rooster in 25 minuten gaar. 4 Snijd ui, knoflook, peper en gem- ber grof en pureer in de blender met 2 el water tot een gladde pasta. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak de pasta met garam masala, kerriepoeder en paprikapoeder. Voeg na 4 minu- ten 4 el tomatenpuree, een snufje zout en 200 ml water toe. Meng goed en laat 10 minuten inkoken. 5 Voeg de groenten uit de oven toe, samen met de kikkererwten en kokosmelk. Laat nog even doorkoken tot alles goed warm is. Serveer met koriander, cashew- nootjes, een klodder Griekse yog- hurt, platbrood en naan of rijst.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2