GeZZond | nummer 47

18 GeZZond 47 | september 2019 GeZZond Romana Switzer (38) is orthomoleculair therapeut. Ze coacht in haar praktijk in Oegstgeest mensen naar een gezondere leefstijl. De insteek is niet gewichtsverlies, maar vitaliteit. ‘Door vage klachten kun je je moe en futloos voelen. Samen kijken we hoe we dat kunnen verbeteren door een gezonde leefstijl, met voldoende beweging en goede voeding,’ Romana is aanhanger van een koolhydraatarm voedingspatroon met veel groenten, wat fruit (voor- namelijk bessen en frambozen) en kleine porties vis of vlees. Zelf verloor ze zo 40 kg en liep ze haar eerste marathon (kijk het filmpje op zorgenzeker- heid.nl) . Ze heeft een eigen kookboek, met recepten gebaseerd op de medi- terrane keuken. 7 Leg de gehal- veerde cherry- tomaatjes erbovenop. Zet de schaal onge- veer 40 minuten in de oven. 5 Let het bak- papier in de ovenschaal. 6 Giet de helft van het mengsel in de ovenschaal en verdeel de plakken cheddar hierop. Giet daarna de rest van het mengsel erover. INGREDIËNTEN (4 personen) * zak Italiaanse diepvriesgroenten (of verse Italiaanse groenten) (600 gr) * 6 cherrytomaatjes, gehalveerd * 6 eieren * 3 plakjes cheddar * 10 gr kokosolie * Italiaanse kruiden (vers of gedroogd) naar smaak * Peper en zout Omelet à la Romana VOEDZAAM EN KOOLHYDRAATARM 1 Laat de groenten eventueel ontdooi- en en snijd fijner. 3 Klop de eieren los in de kom en voeg krui- den naar smaak toe. 2 Verwarm de oven voor op 165 graden. Verhit de kokosolie en bak de groenten alvast even aan. Zet het vuur weer uit. 4 Wanneer de groen- ten iets zijn afge- koeld, voeg je deze toe aan de geklutste eieren en roer je ze vlug en goed door. @romanaswitser.nl

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2