GeZZond | nummer 50

18 GeZZond 50 | augustus 2020 GeZZond Gluten- en lactosevrij taartje SINAASAPPELAMANDELCAKE Heidi van Woudenberg (54) uit Heemstede is consultant duurzaamheid. In haar schaarse vrije tijd experimenteert ze graag in de keuken. Liefst zo gezond mogelijk, maar er zijn grenzen. Iets lekkers bij de koffie geeft ze niet zomaar op. Gezondere baksels dus en dit is er zo eentje. ‘Zelfs de meeste verstokte traditionele taarteters gaan voor de bijl.’ INGREDIËNTEN * 2 sinaasappels * 275 gram amandelmeel * 6 eieren * 200 g basterdsuiker * 8 gram baking soda (of een half zakje bakpoeder) * Snufje zout * Ronde spring- vorm (22 cm) * keukenmachine Tip: Doordat je in dit recept ook de sinaasappelschil gebruikt, heeft de cake een fris-bittere smaak. Je kunt de cake een paar dagen bewaren. Hij ontwikkelt dan zelfs meer smaak.

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMwNzM2