Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Gemeente Leiden en Zorg en Zekerheid blijven gemeentepolis bieden

Nieuws

De gemeente Leiden werkt al jaren samen met Zorg en Zekerheid. Zo bieden zij de gemeentepolis; een speciale zorgverzekering met een dekking op maat, tegen een betaalbare premie, mede dankzij een maandelijkse bijdrage van de gemeente. Vandaag beklonken de partners hun samenwerking met een nieuwe overeenkomst voor minimaal drie jaar. Hiermee blijven mensen met een laag inkomen verzekerd van betaalbare zorg.

Sfeerbeeld

Wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn Marleen Damen van gemeente Leiden en divisiemanager Commercie Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid tekenden de nieuwe overeenkomst. Marleen Damen: “Omdat wij al zo lang samenwerken, bieden we via de gemeentepolis maatwerk. Zo kunnen we heel gericht helpen de gezondheid van onze inwoners te verbeteren. Al bepalen Leidenaren natuurlijk zelf welke polis ze kiezen.”

Keuze uit drie pakketten

Inwoners, die in aanmerking komen voor de gemeentepolis, kunnen kiezen uit drie aanvullende pakketten: wie weinig zorgkosten verwacht, kiest de AV Gemeente Basis of de AV Standaard. Voor wie hogere zorgkosten heeft, biedt de AV Gemeente Top verzekering ruime vergoedingen.

Leidenaren kunnen de pakketten met elkaar vergelijken op www.gezondverzekerd.nl. Hier kunnen zij zich ook aanmelden. Aanvragen worden doorgestuurd naar de gemeente. Die beoordeelt of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet en of alle benodigde gegevens aanwezig zijn. Als dit het geval is, meldt de gemeente de aanvrager aan bij Zorg en Zekerheid.

Geen aandeelhouders

Ook Zorg en Zekerheid is blij met de nieuwe overeenkomst. “Wij vinden dat de gemeentepolis een maatschappelijke functie vervult”, vertelt Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid. “Zo blijft de zorg ook beschikbaar en betaalbaar voor mensen met een laag inkomen. Daar komt bij dat wij geen winstoogmerk en geen aandeelhouders hebben. Wij hoeven op de gemeentepolis dus niet te verdienen.”

Zorg en Zekerheid werkt ook op andere gebieden samen met de gemeente. “We helpen Leidenaren met psychosociale problemen, via een welzijnscoach, schuldhulp en een leefstijlprogramma aan hun gezondheid te werken. Ook zijn we beide partner van JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst en Stevenshof Vitaal, waarin we samen de wijk gezonder en socialer maken.”

Sinds dit jaar ondersteunen gemeente en zorgverzekeraar (partners van en) mensen met dementie. Zij kunnen meedoen aan een speciale cursus die hen helpt zich beter voor te bereiden op de vaak onzekere toekomst. Uit onderzoek blijkt dat lotgenotencontact en advies van experts daarbij helpen.

Positieve Gezondheid

Zorg en Zekerheid en de gemeente Leiden geloven ook beide in de filosofie van Positieve Gezondheid: zet actief in op gezondheid en preventie. “Mede dankzij onze sportieve initiatieven, zoals het Zorg en Zekerheid Circuit, de Leiden Marathon en Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, zien we dat het met de fysieke fitheid in Leiden al best goed zit”, besluit Casper van den Bergh. “Jong en oud bewegen hier meer dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast zijn we betrokken bij projecten die zorgen voor meer mentale fitheid en die mensen sociaal en financieel mee laten doen. Zorg en Zekerheid is dus letterlijk beter in jouw buurt: wij helpen Leidenaren graag de gezondste versie van zichzelf te worden.”