Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Beter in jouw buurt

Nieuws
Samen met verschillende partners organiseren wij evenementen, acties en (zorg)initiatieven voor jou. We lichten er een paar voor je uit.
Sfeerbeeld

Volg het Wilde Beestenpad in Aalsmeer

Hoe oud kan een uil worden? Wat betekenen de stippen op de rug van een lieveheersbeestje? Deze én andere vragen kom je tegen op het Wilde Beestenpad in Aalsmeer. In de zomer is deze bijzondere route officieel geopend. Zorg en Zekerheid maakte het pad mede mogelijk, omdat het goed aansluit bij bewegen én iets nieuws leren. Een mooie aanwinst voor de gemeente Aalsmeer!

Sfeerbeeld

Het relaxte vakantiegevoel vasthouden

Net terug van vakantie en meteen alweer last van stress? Wat als je dat ontspannen vakantiegevoel kunt vasthouden! Wij helpen jou graag de gezondste versie van jezelf te worden. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Daarom werken we samen met mirro eHealth. In deze online zelfhulpmodules vind je tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Als verzekerde kun je gratis gebruikmaken van de zelfhulpmodules. Meer weten? Kijk op zorgenzekerheid.nl/mirro.

Sfeerbeeld

Doe jij mee aan Perfect Fit?

Als je rookt en weinig beweegt, loop je meer risico op hart- en vaatziekten en astma. Het Perfect Fit programma kan je helpen bij het stoppen met roken én om meer te bewegen. Dit programma van het LUMC krijgt steun van de Stichting Zorg en Zekerheid. Je kiest in de app zelf welke digitale coaching je wilt en welke oefeningen bij jou passen. In september start een groot onderzoek naar de werking van het Perfect Fit programma en de digitale coach. Meedoen? Hier vind je meer informatie.

De juiste zorg op de juiste plek

Sommige baby’s krijgen een paar dagen na de geboorte een gele huid of geel oogwit. Als de arts of verloskundige het nodig vindt, krijgt de baby lichttherapie in het ziekenhuis. Dankzij de samenwerking tussen Zorg en Zekerheid, Alrijne, het LUMC en de Verloskundigen Leiden en Omgeving (LEO) komt hier verandering in: baby’s krijgen de lichttherapie thuis. Goed nieuws voor ouders én een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek.

60-plussers gezocht in de regio Leiden

Woon je in de buurt van Leiden en wil je gezonder en fitter worden? Het LUMC is op zoek naar 60-plussers die in kleine groepjes samen aan hun gezondheid willen werken. Je volgt vier maanden lang een voedings en beweegprogramma met voedingsadvies op maat, speciale supplementen en krachttraining. Meedoen? Hier vind je meer informatie.