Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Gezocht: ouderen met slaapproblemen voor onderzoek LUMC

Nieuws
Begin mei start het LUMC een onderzoek naar de invloed van bewegen in de ochtend en avond op onze biologische klok. Hiervoor is het academisch ziekenhuis op zoek naar ouderen uit de regio die kampen met slaapproblemen. Doe je mee?
Sfeerbeeld

In de studie Op Tijd kijkt onderzoeker Gali Albalak naar het effect van lichaamsbeweging op de slaapkwaliteit en op andere gezondheidsaspecten, zoals stofwisseling en stemming. Vooral het tijdstip van de lichamelijke beweging speelt hierbij een grote rol: op welk moment van de dag is bewegen het gunstigst?

De Op Tijd-studie is opgezet door de afdeling interne ouderengeneeskunde van het LUMC in samenwerking met Leyden Academy. Het onderzoek heeft een directe link met VOILA waar universiteiten en andere partijen, waaronder Zorg en Zekerheid, onderzoeken welke factoren en oplossingen bijdragen aan gezond ouder worden.

Ben je tussen de 60 en 80 jaar?

Het LUMC zoekt ouderen uit de regio Leiden die last hebben van slaapproblemen en het leuk vinden mee te doen aan dit belangrijke wetenschappelijk onderzoek.

De studie beslaat in totaal acht weken (2 mei tot 27 juni 2024). Gedurende deze periode volg je een programma waarbij je dagelijks sportlessen volgt en daarna een periode van rust aanhoudt. De sportlessen worden vier keer per week op een locatie vlakbij het LUMC gegeven. De overige drie dagen beweeg je thuis.

Tussentijds wordt je gezondheid gemeten via een vragenlijst en diverse meetinstrumenten. Zo krijg je een geavanceerde slaapmat waarmee nauwkeurig je slaapconditie wordt gemeten. Behalve de zestien gratis sportlessen onder deskundige begeleiding, ontvangen deelnemers een vergoeding van 250 euro.

Meld je aan

Deelnemers kunnen zich telefonisch aanmelden via 06-15471053 (maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30) of per e-mail (optijdstudie@lumc.nl). Meer informatie is te vinden op de website van de Leyden Academy.