Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid


Gezond recept: Bloemkoolcurry met kikkererwten

Nieuws
Niki van Driel werkt al 6 jaar bij Zorg en Zekerheid als front-end ontwikkelaar en is lid van het Greenteam. Deze enthousiaste groep medewerkers maakt Zorg en Zekerheid bewust van duurzaamheid en inspireert collega’s met nieuws en activiteiten.
project.alttext_fallback

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 gram basmatirijst of (of kies voor bloemkoolrijst)
  • 70 gram gele currypasta (let op dat de pasta geen garnalen bevat)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 350 gram bloemkoolroosjes
  • 400 milliliter kokosmelk uit blik
  • 230 gram gekookte kikkererwten
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

                  Toppings, optioneel/ideeën:

                  • Verse koriander
                  • Cashewnoten

                    Bereidingswijze

                    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
                    2. Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de currypasta voor een minuut. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit nog 3 minuten mee.
                    3. Voeg de kikkererwten toe, breng op smaak met peper en zout en laat het nog 2 minuten opwarmen.
                    4. Serveer de curry met de rijst en voeg eventueel wat verse koriander en/of cashewnoten toe.

                      Tip: Dit recept kun je heel goed van tevoren maken.

                        project.alttext_fallback

                        Niki en haar man eten zowel thuis als op het werk bewust plantaardig. “Ik ben dol op curry’s. Vorig jaar kwamen @veggiereporter en @eventussendoortje op kantoor, voor een duurzame kookdag. Samen met een aantal collega’s hebben we deze heerlijke plantaardige curry gemaakt. Door de kikkererwten is het een bron van eiwitten, dus ik deel dit recept graag met onze verzekerden. En het staat natuurlijk ook op het menu in ons bedrijfsrestaurant.”