Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

In de buurt: Hoe werk jij samen met andere zorgprofessionals?

Nieuws
In deze rubriek stellen we regelmatig een vraag aan mensen uit de buurt. Deze keer geven Marjolijne, Jordi en Dennis antwoord op de vraag: Hoe werk jij samen met andere zorgprofessionals?
Sfeerbeeld

Marjolijne Vergouwen (55), Huisarts en medisch manager bij SGH, Gezondheidscentrum Floriande, Hoofddorp

“Samenwerken heeft voor mij grote meerwaarde: de zorg wordt er beter door. Ik werk in het gezondheidscentrum samen met onder andere huisartsen, de apotheek, fysiotherapeuten, diëtistes en podotherapeuten. Elke professional denkt zo nodig mee vanuit zijn eigen expertise. Door goede samenwerking ken je elkaars expertise en leer je van elkaar. Hierdoor kun je afspraken maken wie welke zorg het beste kan leveren. We hebben regelmatig overleg, verwijzen naar elkaar door en komen elkaar vaak tegen. Ik werk verder samen met collega’s van buiten het centrum, zoals hulpverleners in de wijk. Zo organiseren we regelmatig netwerkbijeenkomsten. Hierdoor weten we elkaar goed te vinden.”

Sfeerbeeld

Jordi Jonkman (29), Osteopaat bij Praktijk GezondMens, Roelofarendsveen

“In de praktijk werken verschillende professionals onder één dak, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut en orthomoleculair therapeut. Als osteopaat kijk ik naar het menselijk lichaam als geheel. Het is fijn om terug te kunnen vallen op andere collega’s. Als ik bijvoorbeeld tijdens een behandeling constateer dat iemand gebaat is bij voedingsadvies, dan kan ik diegene gelijk doorverwijzen. Het is fijn dat je dan niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd en zelf moet zoeken; ik vind het belangrijk dat ik iemand verder kan helpen. Daar leer ik vervolgens ook zelf weer van.”

Sfeerbeeld

Dennis Boele (37), Coördinator Buurtsportcoach & JOGG-regisseur bij Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwwijk

“Buurtsportcoaches stimuleren mensen in beweging te komen en te werken aan een gezonde leefstijl. Dat doen we op verschillende manieren. Zo is er bijvoorbeeld het project Bewegen op recept waaraan we hebben meegewerkt. Huisartsen verwijzen patiënten dan naar ons door. Of we staan voor een groep. Ook kunnen we andere partijen helpen. Dat doen we met onder andere de thuiszorg, fysiotherapeuten, huisartsen, scholen, de gemeente en kinderopvang. De buurtsportcoach is hierbij de spin in het web. Wij signaleren een vraag over sport en bewegen en vinden daar samen een antwoord op. Zo kunnen we écht iets voor anderen betekenen.”