Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

KookCafé in Zwanenburg officieel geopend

Nieuws
Wethouder Steffens-van de Water opende maandag 1 april het KookCafé in jongerencentrum De Basis in Zwanenburg. "Een mooi initiatief om kinderen op een leuke manier bewust te maken van voedsel, boodschappen doen, geld en koken." aldus de wethouder.
Sfeerbeeld

Samen koken

In het KookCafé kunnen kinderen uit groep zeven en acht van de basisschool op een leuke manier kennismaken met gezonde voeding en het bereiden van maaltijden. De jongeren gaan onder begeleiding van de sociaal beheerder en vrijwilligers van start. Zij bepalen samen wat ze gaan koken en doen ook zelf de boodschappen bij de supermarkt. Ook aspecten als opruimen, schoonmaken, samenwerken en met geld omgaan staan centraal. Dit legt de basis voor hun toekomst.

Stichting Zorg en Zekerheid

Om te kunnen koken heb je een keuken nodig. Sinds kort beschikt het jongerencentrum over een mooie en nieuwe keuken die beschikt over alle mogelijkheden om je te ontwikkelen tot een echte chef-kok. Het KookCafé inclusief nieuwe keuken zijn tot stand gekomen mede dankzij de
financiële ondersteuning van Stichting Zorg en Zekerheid.

Een keertje mee koken? Dat kan op iedere eerste en derde maandag van de maand.
Kosten: € 1,- per persoon
Tijdstip: van 15.00 tot 19.00 uur
Waar: Jongerencentrum de Basis, Marialaan 86, Zwanenburg
Aanmelden:  beau.kattenberg@maatvast.nl of 020-4979035

Heb je zelf een leuk initiatief waarbij je van onze keuken gebruik zou willen maken? Dan ben je bij jongerencentrum de Basis van harte welkom. Bel of mail dan met de sociaal beheerder, Beau Kattenberg via bovenstaande contactgegevens.