Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Podcast ''Positieve Gezondheid'

Nieuws
Vanuit onze Stichting Zorg en Zekerheid ondersteunen wij Adamas Inloophuis. Het Adamas Inloophuis helpt mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te krijgen waar zij behoefte aan hebben. In een podcast legt Marcia de Groot, coördinator binnen Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, uit hoe ze gebruikmaakt van Positieve Gezondheid in haar werk.

Adamas Inloophuis

De diagnose kanker kan veel teweegbrengen. Je hebt bijvoorbeeld vragen, bent bang of verdrietig of voelt je uit balans. Bij Adamas Inloophuis kun je terecht voor een luisterend oor. Zij geven gehoor aan de mentale gevolgen van deze ziekte voor patienten, naasten en nabestaanden. Ook biedt Adamas Inloophuis activiteiten, informatie, lotgenootgesprekken en kunnen ze verbinding leggen met professionele hulp. Zo wordt samen gewerkt aan de kwaliteit van leven.

Sfeerbeeld

Podcast 'Positieve Gezondheid'

In deze aflevering gaat het over het nut van een inloophuis en de problemen waar mensen met kanker, en hun naasten, tegenaanlopen. Marcia vertelt over wat Positieve Gezondheid voor deze groep kan betekenen.

"Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement staan steeds meer centraal." - Machteld Huber - Het invullen van de vragenlijst 'Positieve Gezondheid' helpt je kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Luister je mee?

'Positieve Gezondheid' een handvat als je kanker hebt gehad? Marcia de Groot legt uit. - Over Koetjes & Kanker

Onze Stichting Zorg en Zekerheid ondersteunt Adamas Inloophuis.