Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Beeldzorg delen in de thuiszorg

Persbericht
Zorgorganisaties Roomburgh en Marente werken sinds 1 maart 2023 samen op het gebied van beeldzorg. Marente levert deze zorg al jaren aan haar cliënten, met een eigen beeldzorgteam. Dit team gaat vanaf nu ook beeldzorg leveren aan cliënten van Roomburgh. Deze mooie samenwerking is mede mogelijk gemaakt door Zorg en Zekerheid

Omdat Roomburgh zo’n 60 cliënten thuiszorg biedt, is het organisatorisch niet haalbaar om zelf beeldzorg te leveren. Ook Roomburgh ziet echter het belang van beeldzorg. Zo ontstaat uiteindelijk meer tijd om meer cliënten de fysieke zorg te kunnen blijven verlenen.

‘Door deze samenwerking kunnen we uiteindelijk meer cliënten zorg bieden, met hetzelfde aantal
medewerkers. Dit is belangrijk als je kijkt naar de toekomstige ontwikkeling met dubbele
vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en steeds complexere zorgvraag’, aldus Bert Buirma,
bestuurder bij Roomburgh.

Heidi van den Brink, bestuurder bij Marente vult aan: ‘Daarnaast biedt het cliënten meer eigen regie en vergroot het de zelfredzaamheid. Niet meer iedere dag een thuiszorgmedewerker over de vloer. Onze cliënten willen zo lang mogelijk zelfstandig en prettig thuis blijven wonen. Niet voor alle zorg hoeft een zorgmedewerker een cliënt thuis te bezoeken. Veel kunnen we al digitaal verzorgen. Dit doen we met een vast team. Persoonlijk contact blijft voor ons namelijk het belangrijkste."

Lees het gehele persbericht op de website van Marente.