Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Haarlem en Zandvoort kiezen weer voor Zorg en Zekerheid

Persbericht
Goed nieuws voor inwoners met een lager inkomen: de gemeenten Haarlem en Zandvoort hebben een exclusieve, nieuwe overeenkomst voor vijf jaar met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. Hierdoor kunnen inwoners met een lager inkomen gebruik blijven maken van de gemeentepolis; een speciale zorgverzekering met een ruime dekking en een lagere premie dankzij een maandelijkse bijdrage van de gemeente.
Sfeerbeeld

Namens de gemeenten Haarlem en Zandvoort tekende directeur sociaal domein Nanda Hogendoorn de overeenkomst. Casper van den Bergh deed dit namens Zorg en Zekerheid.

Wethouder Sociale Zaken van de gemeente Zandvoort, Gert Jan Bluijs zegt over de nieuwe overeenkomst. “Het is goed dat we deze zorgverzekering met een financiële tegemoetkoming van de gemeenten samen met Zorg en Zekerheid blijven aanbieden aan inwoners met een lager inkomen.”

De gemeenten en Zorg en Zekerheid gaan door deze overeenkomst nog intensiever samenwerken. “Samen gaan we invulling geven aan het Gezond en Actief Leven Akkoord”, vervolgt wethouder Diana van Loenen namens de gemeente Haarlem. “De dekking van de gemeentepolis is maatwerk. De focus ligt hierbij op het voorkomen van schulden, de ggz-problematiek en valpreventie onder ouderen. Zo investeren we heel gericht in de gezondheid van onze inwoners én in preventie.”

Zorg en preventie

Dat beaamt zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid volmondig. “We werken sinds 2018 intensief samen aan zorg en preventie”, zegt Casper van den Bergh die de overeenkomst namens Zorg en Zekerheid tekende. “Zo weten we dat inwoners met psychosociale problemen vaak gezonder worden als ze hulp krijgen via een welzijnscoach, schuldhulp of een leefstijlprogramma. Mensen die eenzaam zijn, bloeien weer op als ze actief worden in de buurt. Daarom maken we het mogelijk dat de huisarts inwoners doorverwijst.”

Ook zijn Zorg en Zekerheid en de gemeente Haarlem al jaren partner van JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst, om kinderen meer te laten bewegen en rookvrij te laten opgroeien. “Daar gaan we de komende jaren op volle kracht mee door”, aldus Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid.

Geen winstoogmerk

Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid gelooft al bijna 200 jaar in de noodzaak van de gemeentepolis. “Wij vinden dat de gemeentepolis een maatschappelijke functie vervult”, vertelt divisiemanager Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid. “Zo blijven zorg en preventie ook beschikbaar en betaalbaar voor mensen met een lager inkomen. Zorg en Zekerheid heeft geen winstoogmerk en geen aandeelhouders. Wij hoeven dus niet op de gemeentepolis te verdienen.”

Keuze uit twee pakketten

Een voordeel van de gemeentepolis is dat inwoners geen eigen risico betalen als ze bijvoorbeeld naar een ziekenhuis gaan. Ook kunnen inwoners meteen gebruikmaken van de vergoeding voor bijvoorbeeld de tandarts of voor een bril en hoeven ze niet direct een eigen bijdrage te betalen voor thuiszorg.

Inwoners met een Haarlem- of ZandvoortPas, die in aanmerking komen voor de gemeentepolis, kunnen kiezen uit twee aanvullende pakketten: De AV-Haarlem Top en de AV-Zandvoort Top verzekering bieden ruime vergoedingen voor mensen die veel zorg nodig te hebben. Voor mensen die denken minder zorgkosten te hebben, is er de AV-Haarlem Standaard of de AV-Zandvoort Standaard.

De pakketten zijn vanaf 16 november met elkaar te vergelijken op www.gezondverzekerd.nl. Hier kunnen inwoners zich ook aanmelden. Aanvragen komen binnen bij de gemeente. Die beoordeelt deze en kijkt of alle gegevens aanwezig zijn. Is dit het geval? Dan meldt de gemeente de aanvrager aan bij Zorg en Zekerheid.

Gezondste versie

Zorg en Zekerheid en de gemeenten Haarlem en Zandvoort geloven alle drie in bewegen. “Mede dankzij onze sportieve initiatieven, zoals het Zorg en Zekerheid Circuit, de Duin en Bollen Vierdaagse, Fietsmaatjes en onze sportclubactie zien we dat het met de fysieke fitheid in Haarlem en Zandvoort al best goed zit”, besluit Casper van den Bergh. “Ook is de levensverwachting hier hoger dan het landelijk gemiddelde. Wij helpen alle inwoners van Haarlem en Zandvoort graag dit vol te houden en de gezondste versie van zichzelf te worden.”