Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Healthcare Potentials versnellen zorgtransitie in de regio

Persbericht
Mensen hebben steeds complexere zorgvragen. Er zijn zorgverleners en -bestuurders nodig die over de grenzen van hun eigen discipline kijken. Die samen willen werken in zorg en welzijn, om mensen zo goed mogelijk te helpen. Daarom ontwikkelde Erasmus Centrum voor Zorgbestuur in 2019, op initiatief van Zorg en Zekerheid en Reos het opleidingsprogramma Healthcare Potentials. Inmiddels staan twee groepen afgestudeerde zorgprofessionals klaar om de zorgtransitie in de regio te versnellen.

De deelnemers zijn onder andere huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en managers van zorginstellingen. ZIj zijn allen kartrekkers in de regio, die met passie en betrokkenheid samen de zorg willen verbeteren.

Eerste groep

De eerste groep Healthcare Potentials, die eind 2020 afstudeerde, heeft inmiddels laten zien het lef te hebben het oude los te laten en zich als leiders op te stellen. Zij realiseerden onder andere:

  • een betere samenwerking tussen huisarts en specialist ouderengeneeskunde,
  • ondersteuning voor een wijksamenwerkingsverband
  • betere huisvesting voor ouderen in de regio
  • sterke verbinding tussen de eerstelijnszorg en het sociaal domein

Tweede groep

Sfeerbeeld

De tweede groep Healthcare Potentials vertelde tijdens het slotsymposium ‘Samen voor en in de regio’ op 2 februari over hun plannen in de regio, gericht op ouderenzorg, mentaal welbevinden en mono- en multidisciplinaire samenwerking binnen preventie.

Wil je meer informatie over dit opleidingsprogramma van Erasmus Centrum voor
Zorgbestuur? Bekijk dan deze film.