Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Vind informatie over zorgaanbieders op zorgkantoor.nl

Persbericht
De juiste informatie over langdurige zorg in Nederland staat op zorgkantoor.nl. Sinds deze week kun je hier ook zoeken naar zorgaanbieders van langdurige zorg, via de ZorgAtlas. Dit geldt dus ook voor zorgaanbieders uit de Zorg en Zekerheid-regio's: Zuid-Holland Noord, Amstelland en De Meerlanden.

Zorgkantoor.nl is de landelijke, centrale ingang voor alle informatie over langdurige zorg. Deze is bedoeld voor iedereen die in aanmerking komt voor deze zorg en voor hun verwijzers. De website geeft algemene informatie over het aanvragen van langdurige zorg en legt de verschillende mogelijkheden en keuzes uit. Daarnaast wijst zorgkantoor.nl de weg naar het 'eigen' zorgkantoor in de regio en naar de websites van andere betrokken partijen.

Zorgaanbieder vinden

Sinds 11 april 2024 is het ook mogelijk om op zorgkantoor.nl een zorgaanbieder te vinden. Daarmee is de website nog completer en kunnen mensen die informatie over langdurige zorg zoeken nog beter worden geholpen.

Sfeerbeeld

Om de zorgaanbieders op de website te kunnen vinden, is rechts bovenaan in de groene balk een knop gemaakt: zoek een zorgaanbieder. Na het invullen van de zorgsoort of de naam van de zorgaanbieder én de postcode toont de ZorgAtlas een lijst met resultaten. Van een aantal zorgaanbieders worden de gegevens de komende tijd nog aangevuld.

Informatie over langdurige zorg

Zorgkantoren zijn ervoor verantwoordelijk dat iedereen met een indicatie voor de Wet Langdurige zorg (Wlz) de zorg krijgt die nodig is. Zij willen hun cliënten voorzien van goede en toegankelijke langdurige zorg. Via zorgkantoor.nl kunnen zorgkantoren (potentiële) cliënten tijdig en helder informeren: wat komt erbij kijken om langdurige zorg te krijgen en wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Voor veel mensen is het lastig om alle informatie op het juiste moment in het proces te vinden. Zeker als zij nog aan het begin van het traject staan. Vaak is het zorgkantoor dan nog niet bekend. De landelijke website zorgkantoor.nl helpt hen de juiste informatie te vinden. De site leidt mensen bovendien naar hun juiste zorgkantoor. Het 'eigen' zorgkantoor kan hen vervolgens verder helpen.

Meer weten? Kijk op zorgkantoor.nl