Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Ik ga werken in het buitenland 

Ik woon en werk in het buitenland

Jouw verzekeringsplicht vervalt. Het is noodzakelijk dat je jouw zorgverzekering bij ons opzegt. Gebruik hiervoor dit opzegformulier. Je kunt je verzekeren in het land waar je woont.

Ik ben gedetacheerd in het buitenland

Wij kunnen niet bepalen of je in Nederland verzekerd moet blijven. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) bepaalt of je verzekeringsplichtig bent. Neem contact op met de SVB om duidelijkheid te krijgen over jouw verzekeringssituatie en die van jouw gezinsleden. 

Hoe ga je verder?

Als de SVB aangeeft dat je verplicht in Nederland een zorgverzekering moet houden, vraag je een A1-verklaring op bij de SVB. Stuur een e-mail met de verklaring als bijlage. Jouw verzekering loopt dan gewoon door.

Als de SVB aangeeft dat je niet in Nederland verzekerd mag blijven, vraag je een ‘Wlz-verklaring’ op bij de SVB. Daarna kun je jouw verzekering bij ons opzeggen. Stuur een e-mail met de Wlz-verklaring als bijlage. Je kunt je dan aanmelden bij een verzekeraar in het land waar je woont en werkt.

Ik werk in het buitenland en woon in Nederland

Jouw verzekeringsplicht vervalt. Het is noodzakelijk dat je jouw zorgverzekering bij ons opzegt. Gebruik hiervoor dit opzegformulier. Je kunt je aanmelden bij een verzekeraar in het land waar je werkt.

Om te zorgen dat je in Nederland zorg kunt ontvangen, is het van belang om je aan te melden bij de Nederlandse zorgverzekeraar CZ Verdragen. CZ Verdragen vraagt je om een S1-formulier uit het land waar je werkt.

Bedankt voor je feedback!

Er is een fout opgetreden. Wil je het later nog een keer proberen?

Verder lezen