Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Overlijden van een gezinslid

Een overlijden hoef je niet apart aan Zorg en Zekerheid te melden. Als je als direct familielid of gemachtigde het bankrekeningnummer (IBAN) of postadres wilt wijzigen, kan dat hier.

Meer over de premie, het eigen risico en het indienen van declaraties vind je onder het wijzigingsformulier.

Bankrekening (IBAN) of postadres wijzigen

Wij ontvangen het overlijdensbericht via de gemeente. Hierdoor hoef je geen melding te maken bij Zorg en Zekerheid. Je hoeft dit formulier alleen in te vullen als je het IBAN wilt wijzigen of de post op een ander adres wilt ontvangen.

Jouw gegevens:Handig om te weten

Contact met de gemeente

Wij beëindigen de polis zodra wij van de gemeente (Basisregistratie Personen) het bericht ontvangen dat een verzekerde is overleden. Het is daarom belangrijk dat het overlijden zo snel mogelijk bij de gemeente wordt gemeld. Wij bevestigen de beëindiging van de polis door middel van een brief.

Premie

Het komt regelmatig voor dat de polis door overlijden tussentijds wordt beëindigd, terwijl de premie al is betaald. Het teveel betaalde bedrag voor premies wordt door ons verrekend of teruggestort. Dit kan tot 3 maanden duren in verband met nog te ontvangen eigenrisiconota's.

Eigen risico

Bij een overlijden wordt het eigen risico pro rato berekend. Wanneer de klant hierdoor teveel eigen risico heeft betaald, wordt dit eigen risico door ons verrekend of teruggestort. Dit kan tot 3 maanden duren in verband met nog te ontvangen eigenrisiconota's.

Nieuw polisblad

Als de overledene met meerdere personen op een polis staat, versturen we na het beëindigen van de verzekering een gewijzigd polisblad.

Declaraties indienen

Zijn er facturen die nog moeten worden gedeclareerd? Je kan deze niet via de declaratie app of MijnZZ indienen. Als nabestaande of gemachtigde mag je de factuur opsturen door gebruik te maken van onderstaand declaratieformulier.

Declaratieformulier.

Verder lezen