Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

De zorgverzekeraar uit de buurt, voor de buurt

Wij zijn Zorg en Zekerheid. Al bijna 200 jaar zijn wij de regionale zorgverzekeraar met een zorgverzekering voor iedereen. En doordat we jouw buurt zo goed kennen, krijgen we meer voor jou gedaan.

Samen met zorgverleners in de buurt kijken we naar de mens achter de klachten. Waardoor we betere kwaliteit en beschikbaarheid van zorg kunnen leveren.

Op deze pagina lees je wat Zorg en Zekerheid voor, in én met de regio heeft opgezet en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Betere zorg door betere samenwerking in jouw buurt

Orthopedische klachten komen steeds vaker voor. Daarom ontwikkelden we een nieuwe aanpak voor de 5 meest voorkomende orthopedische klachten. Zo krijg je snel de zorg die je nodig hebt. Dit doen we samen met huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers in de buurt. Patiënten krijgen zorg dicht bij huis en een grotere rol in hun eigen behandeling. Zo is een ziekenhuisbezoek vaak niet meer nodig.

Via je huisarts naar een welzijnscoach

Soms biedt een medische behandeling geen uitkomst bij fysieke en mentale klachten. Daarom kun je bij Zorg en Zekerheid al meer dan tien jaar via de huisarts terecht bij een welzijnscoach. Samen wordt er gekeken naar een sociale activiteit in de buurt. Dat noemen we Welzijn op Recept.

Steeds meer zorg vanuit huis als het kan

Heb je een stabiele botbreuk? Dankzij Zorg en Zekerheid kan je bij Alrijne Ziekenhuis en Spaarne Gasthuis nu een brace krijgen in plaats van gips. Dit maakt het herstel thuis een stuk makkelijker. Een afspraak in het ziekenhuis om het gips te verwijderen is ook niet meer nodig. De Virtual Fracture Clinic app begeleidt je door het hestelproces en met vragen kan je altijd terecht bij de specialist via de ''breuklijn''.

Samenwerken voor efficiënte wijkzorg

Steeds meer mensen hebben wijkzorg nodig. Daarom is het ontzettend belangrijk om dit slimmer te organiseren met elkaar. Zorgorganisaties in Amstelveen en Voorschoten werken met elkaar samen in de wijk. Dat is prettig voor huisartsen én verzekerden. Wij steunen dit initiatief van harte.

Sfeerbeeld

Wachtlijstbemiddeling

Zorg en Zekerheid is bekend in jouw buurt. Daarom krijgen we meer voor elkaar. Sta je op de wachtlijst voor ziekenhuiszorg, wijkverpleging of GGZ? Dankzij ons team Zorgadvies en Bemiddeling kunnen we de wachttijd soms verkorten en kan jij sneller terecht.

Psychosociale hulp voor kinderen

Heeft je kind moeite met slapen, last van somberheid of iets anders en woon je in de gemeente Haarlemmermeer? Grote kans dat je dan bij je huisarts terecht kunt voor een gesprek met de praktijkondersteuner GGZ Jeugd. Die biedt psychische en sociaal-emotionele hulp aan kinderen (en hun ouders). De drempel is lager, want je hebt geen verwijzing nodig en de huisarts is een vertrouwde plek. En de vergoeding is ook direct goed geregeld. Een mooie samenwerking tussen de gemeente, huisartsenpraktijken en Zorg en Zekerheid!

Sfeerbeeld