Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Wij zijn dé zorgverzekeraar van Aalsmeer

Wij zijn Zorg en Zekerheid. Al bijna 200 jaar zijn wij de regionale zorgverzekeraar met een zorgverzekering voor iedereen. En doordat we jouw buurt zo goed kennen, krijgen we meer voor jou gedaan.

Samen met zorgverleners in de buurt kijken we naar de mens achter de klachten. Waardoor we betere kwaliteit en beschikbaarheid van zorg kunnen leveren. Zo werken we in Aalsmeer nauw samen met huisartsen, ziekenhuizen, apothekers en nog veel meer zorgaanbieders.

Op deze pagina lees je wat Zorg en Zekerheid in de gemeente Aalsmeer heeft opgezet en wat wij voor jou kunnen betekenen. Zo organiseren wij allerlei leuke evenementen en projecten in Aalsmeer.

Betere zorg door betere samenwerking in Aalsmeer

Orthopedische klachten komen steeds vaker voor. Daarom ontwikkelden we een nieuwe aanpak voor de 5 meest voorkomende orthopedische klachten. Zo krijg je snel de zorg die je nodig hebt. Dit doen we samen met huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers in Aalsmeer. Patiënten krijgen zorg dicht bij huis en een grotere rol in hun eigen behandeling. Zo is een ziekenhuisbezoek vaak niet meer nodig.

Sfeerbeeld


In Aalsmeer via je huisarts naar een welzijnscoach

Soms biedt een medische behandeling geen uitkomst bij fysieke en mentale klachten. Daarom kun je bij Zorg en Zekerheid al meer dan tien jaar via de huisarts terecht bij een welzijnscoach. Samen wordt er gekeken naar een sociale activiteit in de buurt. Dat noemen we Welzijn op Recept.

Wij bieden inwoners van Aalsmeer met een lager inkomen een uitgebreide zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is erg belangrijk. Niemand wil natuurlijk voor onverwachte kosten komen te staan. Dat geldt nog meer voor mensen die al niet zoveel te besteden hebben. Speciaal voor deze mensen bieden we samen met de gemeente Aalsmeer een collectieve zorgverzekering aan: de gemeentepolis. Met deze zorgverzekering ben je uitgebreid verzekerd. Bovendien krijg je korting van ons én betaalt de gemeente mee aan jouw premie. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer informatie over de gemeentepolis

Sfeerbeeld


Zorg en Zekerheid verzorgt langdurige zorg in Aalsmeer

In veel gevallen is zorg tijdelijk. Iemand wordt ziek of er is iets anders aan de hand waardoor zorg in bijvoorbeeld een ziekenhuis nodig is. Dat gaat ook vaak weer over. Maar sommige mensen hebben langdurige zorg nodig. Bijvoorbeeld mensen met een handicap of bij het ouder worden. Deze mensen komen dan terecht bij een Zorgkantoor in hun regio. In Aalsmeer is Zorg en Zekerheid de grootste zorgverzekeraar, dus voor langdurige zorg kun je bij ons terecht. Zelfs als je niet verzekerd bent bij ons.

Lees meer over het Zorgkantoor

Overgewicht? Wij vergoeden de behandeling bij verschillende leefstijlcoaches in Aalsmeer

Wist je dat in Nederland ongeveer de helft van de mensen vanaf 18 jaar last heeft van overgewicht? Dit kan allerlei klachten veroorzaken, zoals rugpijn, oververmoeidheid, psychische klachten, enzovoort. In de meeste gevallen komt het door een ongezonde leefstijl. De meeste mensen weten dit ook wel, maar het is niet altijd even makkelijk er ook echt iets aan te doen. In Aalsmeer vergoeden we daarom de behandeling bij verschillende leefstijlcoaches. Je moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer weten?

Bekijk hier met welke we een contract hebben. Zoek op 'Gecombineerde leefstijl interventie'.

Sfeerbeeld
Sfeerbeeld

Wij realiseren grote en kleine buurtprojecten in Aalsmeer

Wij vinden het belangrijk dat elke wijk, buurt en plaats in onze regio een fijne plek is om te wonen en samen te leven. Stichting Zorg en Zekerheid zorgt onder andere voor financiële ondersteuning van buurtprojecten. Want soms is er net te weinig geld voor bijvoorbeeld een speeltuin in de wijk. Zo kwam ook de speeltuin in de speeltuin in de Clematisstraat tot stand. Maar we werken ook samen met JOGG om de gezondheid van jongeren in Aalsmeer te bevorderen.