Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Wij zijn dé zorgverzekeraar van Amstelveen

Wij zijn Zorg en Zekerheid. Al bijna 200 jaar zijn wij de regionale zorgverzekeraar met een zorgverzekering voor iedereen. En doordat we jouw buurt zo goed kennen, krijgen we meer voor jou gedaan.

Samen met zorgverleners in de buurt kijken we naar de mens achter de klachten. Waardoor we betere kwaliteit en beschikbaarheid van zorg kunnen leveren. Zo werken we in Amstelveen nauw samen met huisartsen, ziekenhuizen, apothekers en nog veel meer zorgaanbieders.

Op deze pagina lees je wat Zorg en Zekerheid in de gemeente Amstelveen heeft opgezet en wat wij voor jou kunnen betekenen. Zo organiseren wij allerlei leuke evenementen en projecten in Amstelveen.

Toegankelijke ouderenzorg in Amstelveen door positieve samenwerking

Inmiddels is wel duidelijk dat ouderenzorg in Nederland de komende jaren flink onder druk komt te staan. Ook in Amstelveen. Het aantal 80+ers neemt tot 2040 met 42% toe, terwijl het beschikbaar zorgpersoneel afneemt. Tijd voor actie dus! Samen met zorgaanbieders, gemeente, wijkbewoners en andere organisaties zijn we in de wijken Bankras Kostverloren, Keizer Karel Park & Oude Dorp, Elsrijk en Groenelaan gestart om ouderenzorg anders in te richten.

Lees meer over toegankelijke ouderenzorg

Sfeerbeeld


“Amstelveen is echt een voorbeeld voor de rest van Nederland”

Zorgen kun je niet alleen. Daarvoor moet je samenwerken. Daar sturen wij als grootste zorgverzekeraar van de regio al sinds ons ontstaan op. In Amstelveen werpt dit al op 7 plekken zijn vruchten af. Daardoor kijken andere regio’s met veel interesse naar Amstelveen. Verschillende zorgverleners werken nauw samen, zelfs als ze op verschillende locaties zitten. Zo wordt de zorg beter en krijgen patiënten zorg van de juiste professional.

Lees meer over de samenwerking

Wij bieden inwoners van Amstelveen met een lager inkomen een uitgebreide zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is erg belangrijk. Niemand wil natuurlijk voor onverwachte kosten komen te staan. Dat geldt nog meer voor mensen die al niet zoveel te besteden hebben. Speciaal voor deze mensen bieden we samen met de gemeente Amstelveen een collectieve zorgverzekering aan: de gemeentepolis. Met deze zorgverzekering ben je uitgebreid verzekerd. Bovendien krijg je korting van ons én betaalt de gemeente mee aan jouw premie. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer informatie over de gemeentepolis

Sfeerbeeld


Zorg en Zekerheid verzorgt langdurige zorg in Amstelveen

In veel gevallen is zorg tijdelijk. Iemand wordt ziek of er is iets anders aan de hand waardoor zorg in bijvoorbeeld een ziekenhuis nodig is. Dat gaat ook vaak weer over. Maar sommige mensen hebben langdurig zorg nodig. Bijvoorbeeld mensen met een handicap of bij het ouder worden. Deze mensen komen dan terecht bij een Zorgkantoor in hun regio. In Amstelveen is Zorg en Zekerheid de grootste zorgverzekeraar, dus voor langdurige zorg kun je bij ons terecht. Zelfs als je niet verzekerd bent bij ons.

Lees hier meer over het zorgkantoor

Overgewicht? Wij vergoeden verschillende leefstijlprogramma’s in Amstelveen

Wist je dat in Nederland ongeveer de helft van de mensen vanaf 18 jaar last heeft van overgewicht? Dit kan allerlei klachten veroorzaken, zoals rugpijn, oververmoeidheid, psychische klachten, enzovoort. In de meeste gevallen komt het door een ongezonde leefstijl. De meeste mensen weten dit ook wel, maar het is niet altijd even makkelijk er ook echt iets aan te doen. Wij vergoeden in Amstelveen verschillende programma's. Je moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer weten?

Bekijk hier met welke we een contract hebben

Sfeerbeeld
Sfeerbeeld

Wij realiseren grote en kleine buurtprojecten in Amstelveen

Wij vinden het belangrijk dat elke wijk, buurt en plaats in onze regio een fijne plek is om te wonen en samen te leven. Stichting Zorg en Zekerheid zorgt onder andere voor financiële ondersteuning van buurtprojecten. Want soms is er net te weinig geld voor bijvoorbeeld een speeltuin in de wijk. Zo kwam ook de beweegtuin in Gezondheidscentrum De Marne. Maar we werken ook samen met organisaties die patiënten en hun gezin begeleiden bij het omgaan met een ziekte als dementie.

Meer informatie over Stichting Zorg en Zekerheid