Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Wij zijn dé zorgverzekeraar van Haarlemmermeer

Wij zijn Zorg en Zekerheid. Al bijna 200 jaar zijn wij de regionale zorgverzekeraar met een zorgverzekering voor iedereen. En doordat we jouw buurt zo goed kennen, krijgen we meer voor jou gedaan.

Samen met zorgverleners in de buurt kijken we naar de mens achter de klachten. Waardoor we betere kwaliteit en beschikbaarheid van zorg kunnen leveren. Zo werken we in Haarlemmermeer nauw samen met huisartsen, ziekenhuizen, apothekers en nog veel meer zorgaanbieders.

Op deze pagina lees je wat Zorg en Zekerheid in de gemeente Haarlemmermeer heeft opgezet en wat wij voor jou kunnen betekenen. Zo organiseren wij allerlei leuke evenementen en projecten in Haarlemmermeer.

De juiste zorg dichtbij door samenwerking in Haarlemmermeer

Iedereen wil graag een huisarts die letterlijk en figuurlijk dichtbij is. Dat is tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Ook is huisvesting voor huisartsen vaak een probleem. Zeker in nieuwe wijken. Zorg en Zekerheid is de grootste zorgverzekeraar in Haarlemmermeer dus wij zijn om de tafel gegaan met de verschillende zorgaanbieders en projectontwikkelaars. Zo zorgen wij ervoor dat jij in jouw buurt passende zorg kunt krijgen.

Lees meer over passende zorg in Haarlemmermeer

Sfeerbeeld
Sfeerbeeld

Betere ziekenhuiszorg door langdurig contract met Spaarne Gasthuis

In Nederland is de zorg zo geregeld dat elk jaar wordt onderhandeld tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars voor het jaar erop. Zo proberen we voor iedereen de premie zo laag mogelijk te houden. Nadeel is dat het voor een ziekenhuis moeilijk is plannen te maken voor de lange termijn, bijvoorbeeld voor belangrijke innovaties. Om ook in de toekomst goede zorg te kunnen krijgen hebben wij met het Spaarne Gasthuis een unieke meerjarige afspraak gemaakt.

Lees verder over de meerjarige afspraak

Wij bieden inwoners van Haarlemmermeer met een lager inkomen een uitgebreide zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is erg belangrijk. Niemand wil natuurlijk voor onverwachte kosten komen te staan. Dat geldt nog meer voor mensen die al niet zoveel te besteden hebben. Speciaal voor deze mensen bieden we samen met de gemeente Haarlemmermeer een collectieve zorgverzekering aan: de gemeentepolis. Met deze zorgverzekering ben je uitgebreid verzekerd. Bovendien krijg je korting van ons én betaalt de gemeente mee aan jouw premie. Er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden om hiervoor in aanmerking te komen.

Meer informatie over de gemeentepolis

Sfeerbeeld
Sfeerbeeld

Gezellig en actief voor iedereen in Haarlemmermeer

Gezondheid gaat om veel meer dan ‘ziek of niet ziek’. Het gaat er vooral om hoe je je voelt. Zit je lekker in je vel? Daar heb je zelf veel invloed op. Natuurlijk door gezond te eten en voldoende te bewegen, maar wist je dat waar je woont hier ook veel invloed op heeft? En de mensen om je heen? Daarom organiseren wij al jaren het Zorg en Zekerheid Circuit; Voor iedereen, van elk niveau, een gezellig en actief evenement om samen een stukje hard te lopen. Op 26 mei is er een in Hoofddorp.

Meer informatie over het Zorg en Zekerheid Circuit

Ontdek sporten en activiteiten op de Sport- en Cultuurfair HLMR

Samen iets actiefs, leuks, gezelligs doen met mensen uit jouw buurt? Nieuwe vrienden maken door samen te sporten of een andere activiteit te doen? Op 9 juni 2024 wordt weer de Sport- en Cultuurfair georganiseerd bij de Toolenburgerplas. Daar vind je al het vrijetijdsaanbod in Haarlemmermeer. Wij zijn hoofdsponsor van deze leuke en ongedwongen dag die in het teken staat van allerlei activiteiten voor jong en oud.

Ontdek wat bij jou past

Sfeerbeeld

Sfeerbeeld

Wij realiseren grote en kleine buurtprojecten in Haarlemmermeer

Wij vinden het belangrijk dat elke wijk, buurt en plaats in onze regio een fijne plek is om te wonen en samen te leven. Stichting Zorg en Zekerheid zorgt onder andere voor financiële ondersteuning van buurtprojecten. Want soms is er net te weinig geld voor bijvoorbeeld een speeltuin in de wijk. Zo kwam ook het beweegplein op basisschool De Linq in Nieuw-Vennep tot stand. Maar we werken ook samen met organisaties die patiënten en hun gezin begeleiden bij het omgaan met een ziekte als kanker of dementie.

Lees meer over projecten in de buurt