Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Beweegtuin

Een beweegtuin is er voor iedereen, jong en oud en zorgt voor sociaal contact. Een fantastische plek waar je buiten je spieren en conditie op peil kunt houden en (nieuwe) contacten opdoet! Naast de verschillende toestellen kun je een oefencircuit 'doen' : voor looptraining, met of zonder hulpmiddelen. Gratis!
Sfeerbeeld

Waarom?

Het is bewezen dat dagelijks 30 minuten matig intensief bewegen helpt om zo lang mogelijk vitaal en gezond te blijven. Als je te weinig beweegt, vermindert je soepelheid en spierkracht en neemt de kans op hart- en vaatziektes en diabetes type 2 toe.

De beweegtuin is een prima plek om sociaal te bewegen. Na afloop of tussendoor kun je een praatje met elkaar maken. En: zien bewegen doet bewegen! Als je er eenmaal bent, ga je zeker meedoen.

Gemeenten

Met een gezonde leefstijl kun je heel gemakkelijk beginnen. In de beweegtuin doe je dat op je eigen manier, wanneer het uitkomt. Zo brengt Zorg en Zekerheid mensen in beweging en laten we zien dat gezond bezig zijn ook leuk is.

De beweegtuin, die mede mogelijk wordt gemaakt door Zorg en Zekerheid, is in verschillende gemeenten al een succes: Amstelveen (Gezondheidscentrum Marne), Uithoorn (wijk Groen-Rode Scheg), Zwanenburg (sport- en speelveld), Katwijk (Huntingcentrum Topaz Overduin) en Lisse (Mondriaanpark).