Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

JOGG Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst

Eén op de zeven kinderen in Nederland heeft overgewicht. Met de JOGG beweging zet een groot aantal gemeenten in ons land zich in voor een gezonde leefstijl, een gezonde leefomgeving en een gezond gewicht onder jongeren. In de regio werken wij hieraan actief mee met advies en financiële ondersteuning. Want voorkomen is beter dan genezen!
Sfeerbeeld

Gezonde keuze aantrekkelijk maken

JOGG is een landelijke beweging waarbij heel veel gemeenten en lokale of regionale partijen zich inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Vanuit JOGG maken we ons sterk voor een omgeving waarin een gezonde keuze de normaalste zaak van de wereld is. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.

JOGG in onze regio

Om gezonde keuzes aantrekkelijk te maken, sponsoren wij samen met de JOGG gemeenten een aantal mooie projecten die hieraan bijdragen. Voorbeelden zijn de 'Gezonde Sportkantine', de 'JOGG Challenge', 'The Daily Mile' en 'DrinkWater'. Wij werken samen aan JOGG met de gemeente Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Katwijk, Leiden en Uithoorn.