Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Valpreventie

Hulp op maat om vallen te voorkomen. Soms komt de oplossing uit sportieve mogelijkheden, soms wijkactiviteiten en soms (para)medische zorg of een combinatie ervan. De huisarts, fysiotherapeut, zorgverzekeraar, apotheker en de gemeente werken intensief met elkaar samen om u een advies op maat te geven.

Sfeerbeeld

Steviger in je schoenen staan

In Nederland belandt elke 5 minuten iemand van 65 jaar of ouder na een val op de spoedpost van een ziekenhuis. Veel ouderen ervaren na een val vermindering van hun zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Reden genoeg om een preventieve oplossing te bieden die voor iedereen anders kan zijn.

Soms is het goed om samen met de huisarts en de apotheker eens naar de bijwerkingen van medicatie te kijken. In andere gevallen is het verstandig eens langs een opticien te gaan. Wat altijd werkt, is bewegen. “Bewegen heeft bij ouderen een extra preventief effect: het is gezond voor lichaam en geest én het risico om te vallen wordt kleiner”, vertelt bestuursvoorzitter Ton van Houten. “Mensen staan letterlijk steviger in hun schoenen en ervaren meer kwaliteit van leven. Zo kunnen langer en prettiger thuis blijven wonen.”