Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

3X3 Unites

Zorg en Zekerheid werkt samen met 3X3 Unites om jongeren te inspireren en ondersteunen om hun dromen na te jagen. Jongeren gaan aan de slag met 3X3 basketball en leren zo belangrijke life-skills zoals verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en leiding durven nemen. Daarnaast leren ze ook activiteiten te organiseren en de bewoners van de wijk hierbij te betrekken. Zo ontstaat een hechte 3X3 community in de buurt, waar jongeren van elkaar leren en zich samen ontwikkelen; op én buiten het basketbalveld.
Sfeerbeeld
Fotograaf: Isa Sezen

3x3 basketball

3x3 basketball is een variant van het reguliere basketball. Twee teams van drie spelers spelen tegen elkaar. Het kan door iedereen gespeeld worden, van jong tot oud.

Lokaal impact maken

Wij als Zorg en Zekerheid zijn al jaren sponsor van topbasketbal. ‘Bewegen is gezond en leuk, maar in teamverband bewegen is nog gezonder’, vertelt ons bestuurslid Henk Gerla. ‘Mooie bijvangst van het basketbal is het groepsgevoel en de teamspirit. Wij zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met een partner als 3X3 Unites die basketbal op een maatschappelijke manier inzet. Zo maakt ‘onze’ sport deze groep jongeren, de wijk en uiteindelijk de hele gemeente gezonder.’

Een mooi streven

‘Wij geloven dat door het kleine te omarmen je grote verandering teweeg kan brengen’ zegt Jesper Jobse, medeoprichter van 3X3 Unites en voormalig 3X3 international. Hij vervolgt: ‘Wanneer jongeren in hun kracht staan, kunnen zij hun hele omgeving in beweging brengen’. Wij als Zorg en Zekerheid vinden dit een mooi streven en werken hier graag aan mee!

Wil jij meedoen?

Wij werken samen met 3X3 Unites in de gemeenten Amstelveen, Katwijk en Haarlemmermeer. Wekelijks organiseren lokale jongeren hier 3X3 activiteiten. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.