Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Jongeren in hun kracht

Tijdens ‘Jongeren in hun kracht’ begeleiden vier jongerenwerkers van Stichting Maatvast 12 jongeren acht weken intensief in het behalen van hun individuele leerdoelen, door middel van sport en bewegen. De doelgroep zijn jongeren die vastlopen op school of in het gezin waar zij opgroeien en in een negatieve spiraal zitten qua gedrag en gewoontes.
Sfeerbeeld

Aanleiding

Binnen de jongerencentra komen dagelijks jongeren bijeen om elkaar te ontmoeten en samen te zijn onder begeleiding van de jongerenwerkers die werkzaam zijn bij deze locaties. In de jongerencentra worden jongeren uitgedaagd en krijgen zij de kans zich te ontwikkelen.

Elke jongerenwerker ziet jongeren in hun locatie waar het minder goed mee gaat. Deze jongeren hebben bijvoorbeeld problemen in de thuissituatie, moeilijkheden op school, zijn gestopt met school, hebben een saai bijbaantje of hebben helemaal geen werk. Of zij kampen met overgewicht, hebben een slecht zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen of hebben moeite met het maken van contacten.

Een aantal van deze jongeren voelen zich niet gezien en worden niet op een goede manier uitgedaagd. Zij zoeken troost in slechte gewoontes en krijgen soms ook te maken met ‘verkeerde vrienden’. De vicieuze cirkel doorbreken staat in het project 'Jongeren in hun kracht' centraal.

Stichting Maatvast

Stichting Maatvast is met haar 26 sociaal culturele accommodaties in Haarlemmermeer altijd bij u in de buurt! De locaties zijn dé plek voor inwoners uit Haarlemmermeer om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ondernemen. Zij helpen inwoners om de sociale samenhang in de buurten, wijken en dorpen te versterken. Dit doen ze door initiatieven en activiteiten vanuit inwoners en vrijwilligers een plek te bieden in onze buurt- en dorpshuizen en jongerencentra.

Meer informatie

Meer informatie over Stichting Maatvast vind je hier: www.stichtingmaatvast.nl

Het project ‘Jongeren in hun kracht’ is vanwege het coronavirus uitgesteld tot 2021.