Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Leiden: op weg naar een gezonde en sociale wijk

Hoe zorgen we ervoor dat we samen gezond, vitaal en sociaal oud kunnen worden in de Stevenshof? Deze vraag staat centraal binnen een driejarig programma, waarin bewoners van de Leidse wijk Stevenshof en lokale organisaties de handen ineen slaan. Natuurlijk gaat het over gezond(ere) voeding en beweging, maar ook over ontspanning, meedoen in de wijk en voor elkaar zorgen (Positieve Gezondheid).
Sfeerbeeld

Bewoners zijn in groepen aan de slag gegaan. Een deel is bijvoorbeeld in de wijk samen gaan bewegen. Hierbij gebruiken ze een app gekoppeld aan een slimme armband, zodat ze hun vorderingen kunnen bijhouden en elkaar kunnen motiveren. Een andere groep bewoners is bezig met (online) thuismeettools, zoals een bloeddrukmeter, een stappenteller en een digitale weegschaal. De huisarts kijkt mee als dat nodig is. Ook Welzijn op Recept wordt volop ingezet.

Stevenshof Vitaal is een initiatief van: Gemeente Leiden, Zorg en Zekerheid, GGD Hollands Midden, Sociaal wijkteam, Welzijnsorganisaties, Stichting Rijncoepel, Gezondheidscentrum Stevenshof, LUMC, NELL, Hogeschool Leiden, Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof en Reos.