Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid kleurt Duin en Bollenstreek blauwgroen

Blog
Lisse en Noordwijk kleuren blauwgroen tijdens de eerste Duin en Bollen Vierdaagse. Met zakdoeken, de Zorg en Zekerheid-bus, bakfietsen, Zorg en Zekerheid-medewerkers en een promotieteam. Hiermee steekt de regionale zorgverzekeraar wandelaars een warm hart onder de riem. Want samen wandelen, ook in de regen, is dubbel gezond!
Sfeerbeeld

Bijna de helft van alle Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam en mist aansluiting. Zorg en Zekerheid zet zich daarom in voor sociale activiteiten in de buurt, zoals de Duin en Bollen Vierdaagse - Powered by Zorg en Zekerheid.

Zakdoeken, thee en praatbankjes

Tijdens de Duin en Bollen Vierdaagse vind je ‘praatbankjes’ langs de route. Deze zijn te herkennen aan blauwe en groene zakdoeken. Neem je op zo’n bankje plaats, dan sta je open voor een gesprek. Zo bestrijden we samen eenzaamheid en ontmoet jij nieuwe mensen.

Deelnemers aan de vierdaagse krijgen bij de blauwe en groene Zorg en Zekerheid bakfietsen een kopje thee. Zij hebben bij de start ook een kaart met theezakje ontvangen, waarop het concept van de praatbankjes wordt uitgelegd. Post je een foto en tag je @zorgenzekerheid? Dan maak je kans op een ‘Bijkletsen in de buurt’-bon.

Samen wandelen is dubbel gezond

Als partner van de Duin en Bollen Vierdaagse geeft Zorg en Zekerheid natuurlijk zelf het goede voorbeeld: een aantal medewerkers loopt mee, zoals lid raad van Bestuur Henk Gerla. “Samen wandelen is dubbel gezond: je werkt aan je conditie en het zorgt voor een gevoel van verbinding; met elkaar en met de natuur. Als onderdeel van haar herstel ging mijn moeder ook wandelen: van kleine rondjes om de eettafel kwam de wens om de stap naar buiten te zetten. Spannend en daarom ging ik graag met haar mee. Iedere keer een huis verder. En nu loopt ze weer door het park.”

Meer weten over de sociale activiteiten die Zorg en Zekerheid ondersteunt? Kijk op zorgenzekerheid.nl