Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid

Bedankt, baas Batuhan!

Nieuws
De vijftienjarige advocaat en profvoetballer in de dop Batuhan kwam vandaag voor één dag de plek van bestuurslid Henk Gerla innemen. Het werd niet alleen een sportieve dag maar ook een gezonde. "En er was maar één iemand die om een loonsverhoging vroeg. Dan is Zorg en Zekerheid dus een goede werkgever."
Sfeerbeeld

Net als vorig jaar deed Zorg en Zekerheid op 10 juni weer mee aan JINC De Baas van Morgen. Hiermee vestigt JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, dit jaar de aandacht op gelijke kansen op de werkvloer. “Door ons werk voor leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand weten wij als geen ander dat kansengelijkheid allesbehalve vanzelfsprekend is”, vertelt Pauline Slavenburg van JINC Leiden. “Gelukkig merken we dat het onderwerp steeds hoger op de maatschappelijke en politieke agenda komt te staan. Dit jaar doen er maar liefst 450 organisaties mee.”

Bliksemstages en sollicitatietrainingen

Zorg en Zekerheid draagt JINC een warm hart toe. "Naast onze deelname aan De Baas van Morgen hebben wij dit jaar in Leiden en Haarlemmermeer een partnerschap met JINC gesloten”, vertelt Henk Gerla. “In de afgelopen maanden hebben we online bliksemstages en sollicitatietrainingen op scholen in de regio gegeven. De samenwerking met JINC heeft parallellen met initiatieven die wij ontwikkelen op het gebied van schuldhulpverlening en armoedebestrijding. JINC sluit daarnaast prachtig aan bij ons partnership met JOGG/gezonde jeugd gezonde toekomst in Leiden en Haarlemmermeer. Mijn collega’s en ik kunnen scholieren dus als geen ander laten zien hoe belangrijk gezond leven is en welke rol een zorgverzekeraar hierin kan spelen.”

Na een rondleiding stond er een gesprek met recruiter Linda op het programma. Hier kreeg Batuhan zijn opdracht te horen ('Wat hebben jongeren zoals jij nodig om de gezondste versie van zichzelf te worden?') en wat Zorg en Zekerheid voor zijn medewerkers doet. Ineens stond als verrassing captain Marijn Ververs van basketbalkampioen ZZ Leiden voor de deur. "Wij zijn al jaren sponsor van ZZ Leiden", legde Henk Gerla uit. "In teamsport bewegen is dubbel gezond. En vergeet niet dat wij ook maatschappelijke basketbalinitiatieven als 3X3Unites steunen. Zo maken we de buurt in Katwijk, Amstelveen en Haarlemmermeer nog gezonder."

Toekomstplannen

De drie heren konden het uitstekend met elkaar vinden. Met inachtneming van de anderhalve meter ontstond een boeiend gesprek over Batuhan's toekomstplannen. Marijn Ververs vertelde hem over zijn studie en basketbalcarrière. Een toekomst als topsporter is dus goed te combineren met een studie. Goed nieuws, want Batuhan wil profvoetballer en advocaat worden. Daarna vertelde een van onze artsen, JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst-goeroe Annette Zwart, wat Zorg en Zekerheid doet om jongeren gezond te houden. "Samenwerken met andere organisaties, zoals de GGD en scholen, werkt heel goed. En we focussen niet op overgewicht, maar kijken ook naar de leefomgeving en mentale gezondheid."

Als afsluiting stond er een gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant klaar. Onze maître Serge had een speciaal menu voorbereid, met ingrediënten uit eigen tuin. Niet alleen Henk Gerla maar ook bestuursvoorzitter Ton van Houten schoof aan. Daarna was het tijd voor de terugkoppeling en vertelde Batuhan welke adviezen hij voor ons heeft. Dank je wel, Batuhan en JINC voor deze waardevolle dag!