Een gerecht uit onze keuken - zonder toegevoegde suikers!
NieuwsGoulash
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
3 ui
2 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
400 gram mager rundvlees
1 eetlepel olijfolie
2 laurierblaadjes
peper
paprikapoeder
2 kleine blikjes tomatenpuree
600 ml groentebouillon*
4 tomaten
Sap van een halve citroen
Optioneel 1 glas rode wijn
Bereidingswijze
Snijd de uien, paprika’s en het rundvlees in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak het rundvlees even aan in de olie en voeg daarna de uien en paprika toe, bak dit heel even mee. Voeg hierna de tomatenpuree en laurierbladeren toe en laat ook dit even meebakken. Blus het geheel af met de bouillon en eventueel de rode wijn. Laat het geheel nu 1,5 a 2 uur zachtjes smoren, roer het af en toe wel even door om te voorkomen dat het aanbrand.
*Mocht het nodig zijn voeg dan nog wat extra bouillon toe.
Wanneer het vlees mooi zacht is, snijd je de tomaten in blokjes en voeg je deze toe aan de goulash, laat dit nog even 10 minuten mee smoren en breng het geheel dan op smaak met zout, peper, paprikapoeder en als laatste de citroensap.
Serveer dit gerecht met wat zilvervlies rijst of volkoren pasta.

Meer informatie
Benieuwd naar de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds? Bekijk het hier!